1. Бузки като ябълки

В последните месеци на бременността бъдещата майка има големи и кръгли бузки. Това е така, защото нивото на кръвта в тялото се увеличава с 50%. Което опъва кожата на определени места - като бузите.

2. По следата

В първите месеци прилошаването на бременната често се предизвиква от по-силни миризми. Повечето пушачки не могат да понасят мириса на тютюн, а други - вкусът на алкохола. Лекарите свързват обострянето на обонянието и вкуса на бъдещите майки с инстинкта им за самосъхранение. В миналото той ги е предпазвал от поглъщането на отровни и опасни храни.

3. Голямата стъпка

Повечето бременни се оплакват от подуване на краката в последните месеци на бременността. Истината е, че всъщност цялото тяло започва да подпухва още в началото. И най-често мамите го забелязват по новия номер обувки, който се налага да си купуват. Разбира се, по-голям.

4. Супер маникюр

Притокът на хранителни вещества към ноктите по време на деветте месеца е повишен. От там и промяната в тях - те растат по-бързо, по-здрави са и по-лъскави.

5. Бременен татко

За това явление дори си има медицински термин. Синдромът на Ковад е състояние, в което мъжът напълнява в областта на корема заедно с бременната си половинка. Възможно е дори да има сутрешно гадене и спазми в корема, пише dete.bg