Брандът Aerie Real от дълго време снима рекламни кампании, които залагат на естествената визия на моделите, без излишна намеса на фотошоп.

Последният им избор на рекламно лице е пищният модел Барби Фериера, която предприема поредна смела стъпка в кратката си кариера, демонстрирайки много плът и обаяние.



Редакторският екип на американското издание на списание Elle се срещна с Фериера, за да поговорят за модната индустрия и всичко онова, което младите момичета трябва да научат и разберат за самочувствието.

Как се почувства след като Aerie Real те поканиха за рекламно лице?

Преизпълнена съм с щастие, че мога да бъда част от нещо толкова специално и важно за мен самата. Това, че ме оцениха като модел, доказва, че светът е готов за промяна.



Кое най-много те впечатлява в тази кампания?


Фактът, че снимките ми мога да бъдат видени от момичета, които имат подобна фигура на моята и се надявам това да ги предразположи към по-деликатно и приемливо отношение към самите себе си. Искам момичетата да знаят, че не е нужно ежедневно да носят килограмите си като непростимо бреме, правещо ги неспособни да влязат в стандартите на обществото.

Защо е важно за теб снимките ти да не се публикуват предварително обработени?

Много е важно! Аз рядко позволявам да се използва фотошоп върху снимките ми, в началото на кариерата ми го правеха по-често, и това е много важно за мен, за да си докажа, че и в неподправените снимки има красота. Позирайки за толкова голям бранд абсолютно естествена е ужасно вълнуващо... От дълго време чакам такъв момент.

Имаш много последователи в социалната мрежа. Какви коментари получаваш и кои от тях са наистина запомнящи се?

Помня любовта на хората и историите на момичета, преминали през борбата да заобичат себе си такива, каквито са. Всички позитивни реакции са невероятни и понякога ги препрочитам.



В Twitter веднъж написа, че понякога се налага да се сблъскваш с жестокото отношение на хората. Как можем да се преборим с тази дискриминация?


Хората свързват здравето с конкретни изображения по страниците на списанията – обикновено това са слаби и високи жени, преминали през сериозна фотошоп обработка. Ако видите същите тези жени на живо, ще се убедите, че те също имат отпуснати места по тялото, тресящи се участъци и несъвършена кожа. Много хора ме наричат затлъстяла и ме предупреждават, че ще имам сериозни проблеми със здравето, което обаче не е вярно. Аз не съм с наднормено тегло, винаги съм и ще продължавам да храня тялото си със здравословна храна и да спортувам. Не можеш просто да погледнеш някого и да кажеш, че живее нездравословно – не си доктор, а ако беше никога нямаше да го кажеш.

Какъв е вашият коментар, момичета! Според нас крайностите в теглото, на които се натъкваме ежедневно – от анорексия до затлъстяване – са опасна тенденция за здравето на младите жени. Независимо с какви кампании се опитват да ни убедят в противното!