Веселата и приветлива Дженифър започва кариерата си през 1990 г. с незабележими роли в сериали и филми.

По това време актрисата прилича по-скоро на „момиче от квартала“, отколкото на първокласна високоплатена звезда. Кръгло личице, чорлава коса, едър нос, широки вежди – най-обикновено и не особено красиво девойче.

Но Дженифър винаги е обичала да се шегува и да се смее, а тогава в очите й светвала неподражаема искра, която покорявала публиката. С това Анистън спечелва ролята си на Рейчъл Грийн в сериала „Приятели“.

Нос



Славата, успехът и публикациите в пресата превръщат Дженифър в пример за подражание. Много жени започват да молят фризьорите си за прическа „като на Рейчъл“, а мъжките списания вече са готови да включат актрисата в списъка на най-сексапилните жени. Тогава Анистън решава да промени една от чертите, които не харесва у себе си – носа.

Хирурзите твърдят, че си е направила първата операция, когато започнала да играе в сериала. Дженифър обаче не е доволна от резултата и 12 години по-късно, през 2008 г., прави втори опит за корекция. Актрисата казва, че операцията е била просто за изправяне на изкривената преграда в носа, която й пречела да диша нормално. Но специалистите забелязват, че след хирургическата намеса върхът на носа на актрисата е станал по-тесен, което е чисто естетична корекция.

Впрочем „носът като на Анистън“ е станал популярен сред зрителките не по-малко от хитовата прическа. Много клиентки го дават за пример, когато обсъждат с пластични хирурзи предстоящата ринопластика.

Гърди

Четете още: Звездите от ''Приятели'' преди и сега

По същото време Дженифър направила и втората стъпка към съвършенството, традиционна за Холивуд – увеличаване на гърдите.

Според злите езици актрисата е взела решението да се сдобие с по-пищни форми след раздялата си с Брад Пит, тъй като постоянно се сравнявала с Анджелина Джоли и развила куп комплекси. Операцията изиграла ролята на своеобразна терапия.

Приятелите на Анистън се опитаха да оборят тези слухове, казвайки, че актрисата просто е започнала да харесва сутиени с „пуш-ъп“ ефект. Вижте снимките и сами си направете изводите!