Забравете блясъка на Кан и Сан Тропе с надутите цени, стълпотворенията по плажа и целия безвкусен шик.

Цялото очарование на Лазурния бряг е събрано в селцето Ез, от което се открива вълшебна гледка към морета и една от най-известните перли на Средиземноморието – Сан Жак Кап Фера.

Селцето се разполага на скалисто възвишение на половин километър надморска височина. Ез е буквално вкаменен учебник по история – в центъра му ще видите замък от ХІІ в., станал свидетел на многовековни сражения с римляните, маврите и войнствения Савойски дом. На разходки по заплетените улички на селцето и околните хълмове си заслужава да посветите цяла седмица. Това ще ви позволи да опознаете Лазурния бряг от по-добрата му страна.

В местните ресторантчета ще намерите проста и вкусна храна – миди по селски, пържола с круши, салата „нисоаз“. Цените също са достъпни. А на въпроса какво да си купите от Ез отговорът е ясен – парфюм и само парфюм. Все пак се намирате във френския Прованс! Обърнете внимание на бутиците на двама производители – Galimard и Fragonard. И в двата ще можете да получите 10 % отстъпка с туристическа карта (такава можете да си вземете в Туристическия офис на Ез).



В центъра на Ез ще видите замък от ХІІ в., станал свидетел на многовековни сражения с римляните, маврите и войнствения Савойски дом