За много хора косата им е повод за гордост и самочувствие.

Някои известни личности обаче изобщо нямат нужда от буйна грива, за да направят страхотна кариера и да се превърнат в примр за подражание. Тези звезди са успели да превърнат плешивината си в своя запазена марка и да спечелят милиони...

Замисляйки се за плешиви актьори, веднага се сещаме за звездата от филмите „Петия елемент”, „Армагедон” и „Умирай трудно” Брус Уилис. 56-годишният Уилис е един от най-известните плешиви актьори в Холивуд. През цялата си кариера екшън-героят е смятан за символ на мъжественост и смелост и затова има в портфолиото си няколко филма, в които безстрашно спасява света. Впрочем той е автор и на известната фраза „Красиво е да си плешив!”.

Друг сексапилен плешив актьор е Вин Дизел, станал известен с „Хрониките на Ридик”. Дизел по правило играе крайно мъжествени и решителни персонажи, които умело шофират състезателни коли и с лекота разбиват женски сърца.

Джейсън Стейтъм е друг любимец на жените, който също не е надарен с коса. Бившият състезател по скокове във вода (заел веднъж 12 място в световно първенство) е и бивш фотомодел, а сега вече е и полулярен актьор. По звездата въздишат всички жени, които си падат по силни и сериозни мъже.

Забравихме и някого? Разбира се – музикантите Сийл и Моби, актьора Самюел Джексън, а може би дори и Хоумър Симпсън... Впрочем към списъка на плешивите звезди скоро може да се присъедини и всепризнатия секссимвол Джуд Лоу! Напоследък актьорът страда от косопад и рискува скоро да загуби голяма част от косата си. Дали и след това Джуд ще запази мястото си в класациите за най-сексапилни мъже на планетата? За да прецените, прегледайте нашата галерия от плешиви звезди!

Галерия на Брус Уилис можете да видите тук

Галерия на Вин Дизел можете да видите тук

Галерия на Джейсън Стейтъм можете да видите тук