Автор
Woman.bg

Плодовете и зеленчуците намаляват вредата от мазната храна

Полифенолите, на които са богати плодовете и зеленчуците, намаляват вредата от мазната храна, твърдят американски учени.

Те са провели експеримент с две групи доброволци, които са консумирали пуйка и мазни месни кюфтета. Една част от участниците е получавала допълнително малка доза полифеноли, разредена с една супена лъжица червено вино.

Четете още: Сезонът, през който се отслабва най-бързо и лесно

Учените са оценили показателите на обмяната на веществата и са открили ползата от полифенола: дори в малко количество той влияе положително на мастния обмен и намалява вредата, която може да нанесе мазната храна.

“Съвсем скоро полифенолите ще могат да се добавят във вредните продукти, възможно е дори да се появят полезни пържени картофи и варени пасти”, прогнозират учените, цитирани от ВВС.

Четете още: Джесика Алба: И аз имам целулит

Източник: dieti.info