Обединените усилия на четирима архитекти са причината Ница днес да се радва на хотел, който спокойно може да бъде нареден и сред една от забележителностите на Лазурния бряг.

В тази сграда миналото е обгърнато от настоящето посредством футуристични и рококо органични форми. Тя се намира в сърцето на града, в непосредствена близост на известния булевард "Promenadi де Anglias". Създадена е през 1913 г. от архитект Charles Dalmas и до 1960 г. гостите са се настанявали в тогавашния "Hotel Du Rhin". Пред гостите се разкрива типичен пример за архитектурния стил на Бел Епок, умело превърнат в символ на елитна туристическа дестинация, каквато е Ница.

Четете още: Най-луксозният хотел в света - Shangri-La

Затова и във възстановяването на сградата са били вложени изключителни усилия - не е съществувала опция тя да бъде изгубена. Хотелът става собственост на италианската група Buscolo, известна със своите първокласни обекти. Креативният дизайн е основополагащият елемент в тази трансформация. Стилът на сградата е трябвало да остане непокътнат, като в същото време се извади на показ най-доброто от него и ар нуво фасада се преплете с вътрешния интериор.

Цветните стъкла на покрива и декоративните елементи в необароков стил подчертават величието на това сякаш космическо пространство. Подобен стил е избран и за 113-те стаи в Exedra.



Пълната творческа сводоба се усеща навсякъде - още с влизането, в стаите, в ресторанта, в бара, дори СПА центърът- мястото за релакс, е забележителен декор сам по себе си.

Философията на Exedra Nice е доловима само с един поглед - там естетиката е начин на живот.