Автор
Woman.bg

Подарете си винено пътешествие – Топ 10 американски винени имения

Едно от най-великите неща на Америка е нейното разнообразие. Планини, пустини, гори, прерии, каквото и да пожелаете, Америка го има.

За любителите на виното дестинациите са толкова много, че със сигурност няма да има разочаровани и ще се намери по нещо за всеки.

От класическите лозя на Северна Калифорния до малките сгушени имения в Лонг Айлънд, ще ни е наистина трудно да изберем любими места, на които да ви поканим да отседнете, когато избирате виненото си пътешествие до тази необятна земя.

Малки бутикови имения и класически Bed & Breakfast хотели, в листата попадат задължително и винарните с превъзходни кулинарни изкушения, които сбъдват мечтите на всеки епикуреец.

Calistoga Ranch Calistoga, Калифорния



Въпреки тръпката ни да откриваме нови винени дестинации, никога няма да се откажем от привързаността си към добрата „стара” Напа Вали. Макар и шампион на американската винена сцена , тя не взема статута си за даденост, а непрекъснато се обогатява с нови хотели, ресторанти и винарни, с които продължава да привлича туристи от всяко кътче на планетата. Сред любимите ни места в този живописен регион е Calistoga Ranch. Разположено в усамотен каньон в стил рустик, имението разполага с 48 индивидуални стаи, украсени с кедрово дърво , всички с камини и великолепно спа, където гостите могат да релаксират. Ресторантът е отворен само за гостите на имението , както и за собствениците на няколко частни резиденции наблизо. Престоят ви там, скъпи дами ще бъде разнообразен от възможността да участвате в смачкването на гроздето и в бутилирането на малки серии бутикови вина, които може да отнесете със себе си.

Farmhouse Inn Forestville, Калифорния



Намира се в красивата долина на Russian River в известния регион Sonoma County. Farmhouse Inn предлага интимна бягство в десет изключителни интересни помещения, по-скоро старомодни, но изключително чаровни, вариращи от луксозни индивидуални вили до стаи за гости в оригинална фермерска къща от 1873. Елегантна градина и басейн, придружавани от малък спа и училище за изработване на занаятчийски продукти ще се погрижат за вас и ще гарантират вашата отмора и релакс, а в ресторанта ще ви поглезят с прясно уловена сьомга и зеленчуци, отглеждани в градината на имението. Нощувката в четвъртък вечер включва вечеря с местните винари, както и специална VIP програма за специални гости.

Shinn Estate Farmhous, Mattituck, Ню Йорк



Един от тренди региони в Америка, North Fork или „Северната вилица” на Лонг Айлънд, разполага с близо 40 винарни, които превръщат региона в един от най-привлекателните винени дестинации на Америка. Къде другаде може да съчетаете дегустации на вино с ловене на прясна риба, с ветроходство, покупка на антики, каяк, колоездене и дори разходки на морските фарове? Shinn Еstate, една от най-добрите бутикови винарни в района, разполага с четири стаи в истинска ферма от 1880 година, буквално построена в лозята на имението. Разходки из лозята, винени турове и дегустация директно от бъчвите за отлежаване на виното са част от семплите неща, на които може да се отдадете. Ще опитате чудесно свежо Розе, както и плодов и изключително свеж бленд от Совиньон Блан & Семийон, всички произведени в малки партиди.

Château Élan, Atlanta, Джорджия



Въпреки че Château Elan се намира само на 40 минути северно от Атланта, контрастът с големия град се чувства още с влизането в имението. В ресторанта на самото имение, заимствало класиката на френските шата, се предлагат ястия с вкус от добрата стара Европа. Спокойно може да забравите, че се намирате в сърцето на дълбокия Юг. Имотът се гордее със своите 140 хектара , 15 хиляди квадратни мера винарна , която често се използва за социални събития и седемте си ресторанта, включително елегантните Le Clos и Viking, предлагащи кулинарни курсове всеки уикенд .

Chateau Chantal, Traverse City, Мичиган



Разделящо на две Traverse Bay на езерото Мичиган, полуостров Old Mission e място, където трябва да отидете, ако искате да се откъснете за малко от ежедневието. Въпреки, че на полуострова се намират само седем винарни, това е официален американски лозарски район. Избирайки дълъг уикенд означава, че ще имате достатъчно време да опознае всяка винарска изба. Предлагаме ви да започнете с Шато Шантал, винарна в стил Стар свят, притежаваща 100 декара лозя. Заедно с единадесет стаи Bed & Breakfast, в имението е разположено и кулинарно училище, в което освен майсторските класове по готвене, ще ви научат и как да съчетавате виното с храна. Разходката из местните винарни е особено приятен начин да прекарате времето си, особено в съчетание на чаша вино, гледайки към прекрасната гледка, която се разкрива от външните дворове на избите. Лозя, вишневи градини и изглед към езерото, трябва ли да мечтаем за нещо друго?

The Lodge at Geneva-on-the-Lake, Geneva-on-the-Lake, Охайо



В непосредствена близост до Женева State Park с прекрасна гледка към езерото Ери, The Lodge at Geneva-on-the-Lake е очарователна изба, от която може да проучи те винения регион на щата Охайо. Гостите могат да започнат откривателското си пътешествие,отпивайки местните вина в Horizons Ресторант & Lounge. Хотелът разполага с малки бусове, с които може да се разходите до винарните наоколо.Може да мързелувате в закрития басейн, а лятото и в открития с изглед към лозята, да повъртите педали около езерото Ери и да се разходите до 17 исторически покрити мостове,между които е и най-дългият покрит мост в Съединените Щати.

Youngberg HillMcMinnville, Орегон



В американското Елдорадо на Пино Ноара е разположено имението Youngberg Hill, прекрасно място на върха на хълм, където най-голямата особеност е огромната веранда, която обгръща винарната и хотела, по спокоен и идиличен начин. Седейки на тази прекрасна веранда, погледът ви се рее над лозята на Willamette Valley и достига чак до Coast Range, Mount Jefferson и Mount Hood, планински вериги,които прекосяват щата Орегон.

Инериорът е решен в стил Pacific Northwest; има четири спални с камина във всяка от тях , а библиотека, салон и трапезария допълват приземния етаж на имението. Като част от най-големият винарски район в Орегон, около долината има повече от 150 винарни,които предлагат дегустации за посетителите си.Отделете си и специално време за посещение на стотиците галерии и антични магазини, с които са известни близките градчета.

Settlers Crossing Bed & Breakfast, Fredericksburg, Тексас



Прасковени и орехови градини, много лозя и вино. Добре дошли в еклектичния Фредериксбърг! Само на два часа от Остин, този гостоприемен град, построен от германски имигранти през 1840, предлага доста по-различни забавления от обикновен тексаски град. С повече от 30 винарни, разпределени около Texas Hill Country, областта е изиграла важна роля в развитието на винарската индустрия в Тексас, която почти замира със забраната на алкохола през 30-те години на миналия век и успява да се съживи едва през 1970. Препоръчваме ви да отседнете в Settlers Crossing Bed & Breakfast , едno 70 декарово имение , в които са разположени седем исторически вили , някои от които датират от далечната 1787 година!

Tides InnIrvington, Вирджиния

Сгушено между залива Chesapeake и река Potomac в Северна Вирджиния , това старомодно имение със 106 стаи предлага удоволствия като спа, голф игрище и яхтено пристанище с ветроходно училище. В допълнение, имотът е разположен на върха на Chesapeake Bay , от където може да се отправите на разходка до над 13 винарски изби. Идеалната комбинация от фини вина и южняшко гостоприемство привлича туристите в региона. Колонилното наследство ,което може да бъде видяно навсякъде в провинцията , правят още по-предпочитано това кътче на Северна Вирджиния, която изкушава и с регионалните си кулинарни предложения.

The Inn at Abeja, Walla Walla, Вашингтон



Докато в региона Walla Walla винопроизводството датира от средата на 1800, едва наскоро тази област се превръща в една от най-предпочитаните винени дестинации в западната част на САЩ. За тези, които искат да съчетаят винения туризъм с историята, престоя в The Inn at Abeja е задължителен. Тази вековна ферма, намираща се в подножието на Сините планини се състои от ансамбъл от реставрирани сгради, включително и старата Summer Kitchen, Chicken Coop и Bunk House. Всяка от тях разполага с превъзходни спални, отразяващи духа на старото време, а бившите конюшни са превърнати в модерна винарна, в която се винифицира най-популярния за регион сорт Каберне Совиньон.

Както се убедихте, мили дами, разнообразието на винената карта на Америка е изключително богато. Изборът оставяме на вас!