Автор
Woman.bg

Подробен китайски хороскоп за 2015 – годината на Овцата

По китайски календар 2015 г. настъпва на 19 февруари и е покровителствана от синята дървена Овца.

Енергетиката на идната година ще ни донесе постигане на различни споразумения в деловата сфера и нови, изгодни и за двете страни икономически сътрудничества. При това обаче се очаква застой в процесите, които през 2014 г. са се развивали достатъчно активно. Впрочем в редица случаи това ще бъде от полза за редовите граждани.

Държава и политика

Четете още: Принципите на всяка зодия

Водещата енергия на 2015 г. е Ин, тоест женската, пасивна и спокойна сила. Това дава надежда за отслабване на вътрешните и външните политически конфликти и за мирно решаване на проблемите. Най-вероятно икономично-нестабилният период ще приключи, много страни ще възстановят нормалните дипломатически отношения помежду си, ще изчезнат обстоятелствата, които са влияели негативно на жизнения стандарт.

На международната политическа арена могат да се появят нови лидери, които ще се окажат достатъчно влиятелни, за да предотвратят хаоса, който се заражда в момента. Не е изключено водеща роля във възстановяването на реда да изиграят политици от страни, които сега не бързат да се месят в политиката на други държави. Възможно е импулсът за започване на миротворческа дейност да дойде от заплаха за безопасността и стабилността на тези страни.

Все пак в много държави на първо място отново ще излязат въпросите за геополитика и експанзия. Всичко ще е съпроводено с толкова силна информационна атака, че обикновените хора, които не се интересуват от политически игри, едва ли ще разберат къде приключват обективните новини и къде започва пропагандата.

За сметка на това на правово равнище 2015 година ще ни донесе смекчаване на някои наскоро приети закони. Промените могат да засягат транспорта (градски, автомобилен и междуградски транспорт), както и сферата на образованието и развлеченията. Възможно е да паднат цените на някои видове стоки.

Що се отнася до поведението на гражданите, през годината на Овцата ще се активизират шарлатаните и мошениците. Отново ще се появят индивиди, спекулиращи с понятия като религия, здрави, опазване на околната среда и светло бъдеще. Очаква се да възникнат нови неофициални общества, които ще се прикриват с общочовешки ценности и ще събират „дарения“ от по-доверчивите хора.

Работа



Работата е нещо, по което Овцата не си пада. Покровителката на годината е по-скоро потребител, отколкото създател и деец. Затова мнозина ще преразгледат работния си график или ще започнат да търсят по-ненатоварени сфери на работа или позиции. Не се изненадвайте, ако изведнъж ви се прииска да смените работата, да си вземете продължителна отпуска или да „увиснете на врата“ на някого, който е в състояние да ви издържа.

Освен това едва ли ще поискате да поемате допълнителни ангажименти. Ще се презастраховате и ще участвате само в онези проекти, в които няма да носите отговорност за нищо. Това впрочем няма да ви попречи да печелите добре, да се развивате успешно и дори да постигнете сериозен напредък в кариерата. Покровителката на годината е конформистка, тя умее да се наглася според хората и обстоятелствата и ще е благосклонна към онези, които умеят да получават това, което искат, без да се подлагат на лишения и без да се трудят излишно.

Овцата е творческо и ценящо красотата във всичките й видове същество. Затова 2015 година ще бъде особено успешна за хората, които имат отношение към изобразителното изкуство, театъра и киното, литературата, природата, дизайна, козметиката и разкрасяването като цяло и пластичната хирургия в частност. Покровителката на годината обича и мистериите, така че сред фаворитите й ще бъдат знахарите, духовните учители и окултистите (стига да не са извън закона).

Добра реализация могат да очакват и юристите, професионалните пътешественици, биохимиците, астрофизиците, лекарите и социолозите. Служителите в сферата на търговията обаче могат да имат проблеми – Овцата няма дарба в тази област и не покровителства търговците.

Финанси



Годината на Овцата ще ни донесе временни финансови затруднения, които ще се проявят най-вече през есента и през декември. Но тъй като покровителката на 2015 г. умее да извлича материална печалба от всичко, до което се докосне, очаква се и ние бързо да се ориентираме в създалата се ситуация и да намерим нови и перспективни източници на доходи.

На мнозина ще им се наложи за забогатяване да използват своите роднински и приятелски връзки, а тоест да се възползват от доброто отношение на околните. Това не винаги ще е честно спрямо близките, но като цяло всеки ще намери начин да се отблагодари на човека, който му е помогнал в труден момент.

Пътувания



Планетата-покровител на 2015 г. е Юпитер, което означава, че ни очакват много пътешествия. До 11 август Юпитер ще се намира в съзвездието на Лъва, поради което пътуванията ще бъдат предимно развлекателни или целящи самоизразяване. След като Юпитер навлезе в Дева, пътешествията ще сменят вектора си – на първо място ще излязат пътуванията с делови, финансов и здравословен характер, както и онези, свързани със семейни и наследствени въпроси. Във всички случаи обаче ще се стараем да пътуваме комфортно – Овцата не е свикнала да си спестява удоволствия.

Основна насока в пътешествията ще зададе покровителстващата стихия, както и през 2014 г. това е Дървото, което е ориентирано на изток. Мнозина ще предпочетат да отидат на почивка или да изградят бизнес-отношения със страни от този регион. При това не е изключено активно и взаимно приемане на чужда култура.

Емоции и общуване



Овцата трудно вярва в „светлото бъдеще“, а студенината на енергията Ин я прави още по-голям песимист. Затова през 2015 г. на много хора ще им липсва позитивна нагласа – дори и най-малките проблеми и спънки ще стават причина за притеснения, съмнения и паника. Може да се очаква съществен ръст на продажбите на успокоителни медикаменти и антидепресанти, ще зачестят и посещенията при психолози и психиатри.

Това обаче си има и добрата страна – мнозина ще открият нови хоризонти, борейки се със стреса, и ще си възвърнат интереса към изкуството. Ще има повече търсене за курсове по интуитивно рисуване и други занимания, които помагат за възстановяване на душевното равновесие. Това обаче ще засегне само хората, които умеят да се контролират, да намират причините за състоянието си и да отделят време за нормализиране на психиката си.

Освен това Овцата е капризна и импулсивна, тя побърква всички наоколо си със своите оплаквания и ексцентрични изблици, което ще затрудни битовото общуване между хората. Експресивното поведение, импулсивните постъпки, егоизмът, безразсъдното угаждане на собствените желания и ярко изразеното недоволство ще се проявят във всички нас и ще се отразят зле на отношенията ни с околните.

Ако искате да запазите нормални взаимоотношения със своите близки и познати, не се поддавайте на негативното влияние на Овцата, ценете онези, на които държите и не изпитвайте излишно здравината на своите любовни, роднински и приятелски връзки. Не забравяйте, че можете да противопоставите на астрологичното въздействие най-добрите си личностни качества.

Любов



По правило в годината на Овцата в любовните отношения настъпва известен хаос. Мнозина, неочаквано за самите себе си, започват да водят безразборен интимен живот, да се прехвърлят от един партньор към друг. Изискват незабавно внимание и безусловна любов и ако не ги получат, веднага си търсят нова „жертва“. Така че очаквайте през 2015 година много краткотрайни връзки и разочарования.

Като цяло Овцата е потенциален семеен партньор, тя мечтае за брак, умее да се харесва на другите и предизвиква у тях желанието да я закрилят „според закона“. При това обаче е твърде меркантилна, така че сключените през 2015 г. бракове едва ли ще се базират на искрени и безкористни чувства. Мнозина ще се стремят към създаване на семейство не толкова от любов, колкото от желание да имат финансова стабилност. Браковете по сметка ще са нещо нормално в годината на Овцата.

Очаква се и внезапно изобилие на сватби сред двойките, които досега не са узаконили отношенията си. Онези хора, които осъзнаят, че женитбата ще им даде някакви блага, ще се венчаят през пролетта и лятото. Щастливи ще бъдат онези бракове, в които и двамата съпрузи знаят какво именно дават и какво получават насреща.

Ако за вас лично бракът не е сделка и не искате да бъдете използвани, помислете добре какво всъщност иска от вас половинката ви, преди да се обвържете официално. Също така не се препоръчва да превръщате любовта в разменна монета – астрологичните тенденции скоро ще се променят, а на вас ще ви се наложи да живеете и занапред човек, когото не обичате.

Що се отнася до наскоро сформиралите се семейни двойки, на партньорите ще им се наложи по-често от обичайното да търпят капризите на втората половинка. Това ще е своеобразна проверка на това доколко е зряла връзката.

Здраве



Въпреки че в годината на Овцата нервната ви система ще е застрашена, като цяло ще забележите подобряване на самочувствието си. Мнозина най-сетне ще разберат „коя билка да пият“, за да се се отърват от омръзналите им неразположения. Всеобщото увлечение по здравословното хранене ще продължи да нараства, ще се увеличи броят на вегетарианците и на хората, които предпочитат да посветят свободното си време на полезни за тялото занимания.

Вече споменахме, че Дървото е насочено на изток – това касае и сферата на здравето и ще се прояви доста очевидно. Ще нарасне интересът към алтернативната медицина – китайска, японска, тайландска, корейска. Възможно е дори някои да посетят въпросните страни за преглед и лечение.

Що се отнася до профилактиката, можете да избегнете неприятни изненади през идната година, ако пазите черния си дроб и жлъчката – именно тези органи са изложени на риск, когато водеща стихия е Дървото.

Какво да очаквате от 2015 г.

Общо погледнато идната година ще ни донесе стабилизация на социално, икономическо и политическо ниво, но и проблеми и трудности в личните взаимоотношения. Дори и най-безкористните хора ще се опитат да извлекат полза от връзките си с роднини, приятели и любовни партньори, което може да доведе до грозни и неетични постъпки.

Освен това много битови проблеми ще се отлагат до безкрай в надеждата, че ще дойде „добрата фея“, която да поправи всичко. Освен това някои от нас ще предпочетат да се нагласят според обстоятелствата, вместо да се борят и да преодоляват възникналите препятствия.

При това конформизмът, даден ни от Овцата, ще ни помогне да избегнем неприятностите на по-глобално равнище. Недоволството от властта, условията на труд и началството ще отслабне. Това няма да ви спре, ако решите да си потърсите по-лека работа, но пък ще ви позволи да се адаптирате в новата обстановка.

Идната година ще ни зарадва и с творчески пориви. Можем да очакваме гениални театрални постановки и филми, които впоследствие заслужено да станат класика, възможни са появи на нови велики актьори. Дори онези, които нямат пряко отношение към изкуството, ще усетят неочаквано влечение към творческата сфера. Овцата има изтънчен вкус и непременно ще го сподели с нас!