Певицата може да се похвали със сериозна колекция от мастилени рисунки по тялото си, но по всичко личи, че не мисли да слага край на татуирането.

Последният творчески проект върху тялото на Риана е направен по традиционен начин, използван от коренните жители на Нова Зеландия – Маори.

Маорите са известни с уникалните си лицеви татуировки, наричани на техния език “Та-моко”.

Племето Маори считат “Та-моко” за най-красивия “аксесоар”, който може да поставиш върху тялото си.

Татуровките и техниката за направата им е оцеляла през годините и до ден днешен се прилага върху лицата и тялото на смелчаги, готови да понесат болката.

Татуистът не използва електрически ток и механизирани игли, но пък залага на традиционните маорски нож и тънко длето, наричано Uhi. Те били били изработвани от зъби на акула, кости на албатрос или обработени метали.

Употребяваната боя също е съставена от натурални продукти. Изгорялата дървесина създава черни пигменти по кожата, докато по-светлите оттенъци се получават от гъсеници, заразени с определен вид гъбичка, или от смола на дървото Каури, примесена с животинска мазнина.

„Изтезанието“ започва с издълбаване на контури в кожата. Непосредствено, вдлъбнатините се запълват чрез нанасянето на боята.

В клипчето можете да видите част от процеса на татуиране, които докарва на лицето на Риана гримаси от болка.