Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън бяха посрещнати като рокзвезди в САЩ.

Орди от папараци и фенове очакваха кралската двойка на летището в неделя, а радостната еуфория от официалната визита на благородниците бързо напусна пределите на града и обхвана цялата страна.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се настаниха в хотел “Карлайл” в източен Манхатън, където през 90-те отседна и покойната принцеса Даяна по време на визитата си в Голямата ябълка.

По време на тридневното официално посещение принц Уилям се срещна с президента Барак Обама във Вашингтон. Внукът на Елизабет II летя до града с обикновен полет от “Ла гуардия” и предизвика истинска истерия сред пътниците на летището и в самолета, които ахкаха, снимаха и го поздравяваха.

През това време Кейт Мидълтън посети Центъра за детско развитие в Харлем, Ню Йорк, облечена в елегантно черно палто без яка Goat.

Кацайки обратно в Ню Йорк, Уилям отиде заедно с жена си на баскетболния мач “Кливлънд Кавалиърс” - “Бруклин нетс”. На спортното събитие присъстваха и кралете на ар енд би музиката – Джей Зи и Бионсе.

През една от паузите на мача Джей и Бей станаха от местата си и отидоха да поздравят Уилям и Кейт.

На следващия ден кралската двойка поднесе цветя на Националния мемориал за 11 септември в Ню Йорк.

За повода Кейт бе заложила на палто Mulberry в цвят фуксия, струващо близо 2 335 долара, и изчистени черни аксесоари.

Четете още: Гаджетата на принц Уилям – I част

В последния си ден от визитата Катрин и Уилям посетиха празненство в музея "Метрополитън", посветено на 600-годишнината на университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където те са следвали и са се запознали.

Четете още: Гаджетата на принц Уилям – II част