Автор
Woman.bg

Повече витамини = пълноценен начин на живот

Приемайте витамини в големи дози, за да си осигурите повече енергия. Така ще се радвате на силна имунна система, добро психическо и физическо здраве и дълъг живот.

Витамините са най-добрия източник на енергия. Ако се чувствате уморени или подтиснати, това вероятно се дължи на липсата на витамини.

Дали ще ходите на работа, ще се разхождате или просто ще седите пред телевизора, организма ви се нуждае от енергия. Без необходимата енергия, ще се чувствате уморени и организма ви няма да е в състояние да функционира правилно.

Липсата на витамини може да разстрои вътрешния баланс на организма или да забави метаболичните реакции. Здравословното хранене е един от начините за извличане на енергия за тялото. Въпреки това, понякога заедно със здравословната диета, е необходимо вземането на хранителни добавки от витамини.

Витамините са жизнено важни не само за бързо оздравяване, но и за предпазване от всякакъв вид болести.

Дългогодишни проучвания доказват важността на приема на витамини, както и съотношението на витамините и минералите, които е добре да приемаме дневно.


Достатъчната и разнообразна храна може да достави необходимите количества от всички витамини, но при някои състояния, когато се наблюдават по-високи потребности или при спазване на диети за намаляване на теглото, или във връзка с определено заболяване е подходящо взимането на витаминни хранителни добавки.

Източници на едни от най-важните за организма витамини са: млякото, зародишите на зърнените и бобовите храни, орехите, фъстъците, рибата, месото, зеленчуците, плодовете и др.

Всички необходими за организма витамини и минерали се съдържат само в една таблетка Multi-tabs Класик, която е добре да приемате веднъж дневно.

1 таблетка съдържа: витамин A, витамин D, витамин C, витамин B1, витамин B2, витамин B6, витамин B12 - 3,0 мг, желязо, цинк и др.

Витамин A
- младостта се поддържа с витамин A. Витамин А е един от най-активните антиоксиданти. Той пречи на негативното влияние на околната среда и окислителните процеси, които могат да доведат до отмиране на живи клетки.

Витамин C
- той е антитоксин, антихистамин, антивирален. Регулира кръвната захар. Помага при депресия и др.

Витамин D - нарича се още калциферол или антирахитичен витамин. Синтезира се в кожата под действието на слънчевата светлина и може да се набавя от хранителни източници. В костите витамин D повлиява активността на костните клетки и косвено осигурява калций и фосфор за нормалната костна минерализация.

Multi-tabs Класик се препоръчват при:

Профилактика – през пролетните и есенните месеци, когато климатът се променя и защитата на организма отслабва.

При простуда и грип – като имуностимулатор. Препоръчително, когато се пият антибиотици.

Важно е да знаете, че тялото се самовъзстановява. Ваша е задачата да му осигурите енергия и качествени градивни елементи.