Райетата могат да ви бъдат ценен съюзник или истински враг.

Ще ви дадем няколко съвета как да изглеждате винаги перфектно в дреха с райета и как да намерите онзи вид райета, които ви отиват най-много.

Няма определени разцветки, които трябва да се избягват при райетата.

Това зависи основно от вашия собствен стил. Разбира се, трябва да внимавате с някои цветови комбинации, така че не използвайте онези от тях, които са на противоположните части на цветовата таблица – червено-зелено, жълто-пурпурно или синьо-оранжево.

Контрастът между тях е твърде крещящ и е направо болезнен от гледна точка на един естет.

Различните видове райета отговарят на различни настроения и поводи. За поводи, които изискват небрежно облекло, едрите широки райета са най-подходящи.

Трябва да определите дебелината на райетата. Основно правило е да подбирате относително тънки. Широките не са стилни независимо дали са хоризонтални или вертикални. Най-добре е да заложите на ширина не по-голяма от 2 см.

* рокли на райета

Хоризонталните райета са по-подходящи за момчешки фигури, защото визуално създават извивки. Вертикалното райе ви прави да изглеждате по-висок. От своя страна хоризонталните райета имат досадния страничен ефект да карат пълните хора да изглеждат още по-закръглени.



Ако имате по-едра фигура и сте пълни, е хубаво да не се доближавате до хоризонталните райета.

Твърде много райета по вас не стоят добре, заложете винаги само на една дреха с райета в тоалета си.

Черните райета имат способността да прикриват проблемни области. Цветните райета пък изглеждат по-добре на хора под 35.

Ако искате да прикриете голям бюст, заложете на тъмна блуза без шарки и пола с ярки райета.

Ако проблемът е широк ханш, сложете си тъмен панталон и блуза с ярки райета – визуалната илюзия е точно това, от което се нуждаете.

Избирайте панталони на тънко райе

Напоследък панталоните от плат на тънко райе добиха голяма популярност.

Те са подходящи за всякакви случаи и могат да се носят както на бизнес среща, така и в нощен бар.

Ако планирате да прекарате уикенда извън града, трябва да съчетаете панталоните с едноцветна риза и спортно яке. Този ансамбъл ще ви придаде модерен и изискан вид.

Не обувайте чорапи на райета

Ако пък много искате да си обуете чорапи на райета, придържайте се поне към тънка шарка и неуловим контраст на цветовете.