Миенето на ръцете е нещо толкова просто и обикновено, което правим още от ранно детство.

Но оказва се, че правилното измиване на ръцете “не е толкова проста работа”. За да превърнете тази процедура в полезна и приятна за ръцете, трябва да спазвате следните правила, съветват от списание Prevention:

Правило №1

За да се радвате на здрава кожа на ръцете най-добре е да използвате мека вода. Тази вода може да се получим, пропускайте обикновената през филтър или преварявайки я по-дълго време. В преварената вода може да се добави сода (1 с. л. сода на 1 л вода).

Правило №2

Не трябва да се използва твърде гореща или твърде студена вода. Ръцете трябва да се чувстват комфортно по време на тяхното миене. Ако водата е твърде гореща, кожата ще стане повехнала, а ако е твърде студена – кожата ще започне да се бели.

Правило №3

Обикновеният тоалетен сапун може да се замени с течен или специална пяна, които съдържат овлажняващи и подхранващи вещества. 1-2 пъти в седмицата с помощта на различни специални препарати може да си правите пилинг на ръцете. След това обаче задължително трябва да нанесете върху ръцете подхранващ крем.

Правило №4

По време на домакинска работа използвайте ръкавици. По този начин максимално ще предпазите ръцете си от различните вредни вещества, които съдържат съвременните почистващи препарати. Източник: zdrave.bg