Преди да се впуснете в пазаруване на нова козметика първо хвърлете един поглед на козметичната ви чантичка и вижте кои продукти са с изтекъл срок на годност и кои не.

В старата козметика се размножават много бактерии, затова без да се замисляте изхвърлете козметиката с изтекъл срок на годност.

Пазете се от евтина козметика


Едно от първите правила при закупуването на нова козметика - Пазете се от евтина козметика.

Това не означава, че непременно трябва да се съсредоточите върху луксозни марки и да давате цялата си заплата за козметика, но имайте предвид, че козметиката се състои от химични вещества, които чрез кожата попадат в нашия организъм.

Например от качеството на тоналния крем зависи целия грим. Той е на лицето през целия ден, така че е желателно да изберете тонален крем на утвърдена фирма.



Тоналните средства на такива фирми (Chanel, Nina Ricci) задължително съдържат слънцезащитни филтри, защитаващи кожата от вредното въздействие на слънцето, хидратиращи вещества и витамини. Това се отнася и за пудрите. Всички козметични средства прилагани в зоната около очите трябва да бъдат с много добро качество.

Да не се купува козметика на неизвестни фирми

Особено важно правило е да не се купува козметика на неизвестни фирми със
съмнително качество.

Защото всички рискове свързани с възпаление, алергия, отравяне и други се крият в нея.

Дразнене може да настъпи например, ако прилагате лек крем през зимата и плътен през лятото.



Козметика съдържаща алкохол под въздействието на слънчевите лъчи може да предизвика алергия. Също така, ако козметиката не е подбрана правилно според възрастта, ефект няма да има. Затова най-добре преди да се отбиетe до магазина, да посетите дерматолог, за да ви препоръча какъв тип козметика да използвате за вашата кожа.

Купувайте козметика на една фирма

За предпочитане е да използвате продукти на една козметична марка. Така ефективността на прилаганите средства може да се увеличи тройно.

Много производители предлагат пълна линия на козметика за лице и тяло. И не забравяйте, че най-важното е да останете доволни от покупката и да не навредите на здравето си.