Лилавото не е цвят, който подхожда на всеки, но определено привлича вниманието. Той е уникален и се нуждае от уникална личност, която да го възприеме подобаващо.

Този цвят притежава загадъчна и интригуваща аура. “Лилавите” хора са загадъчни, притежават творчески ум и бързо възприемат възвишените идеи. Художниците често пъти харесват този цвят, както и хората, които смятат, че изпъкват силно сред еднообразието на заобикалящата ги тълпа.

Все пак, преди категорично да го изключите от интериора на дома си, помислете за неговите нюанси – много ярките от тях наистина може и да не ви подхождат, но какво ще кажете за леките светли полутонове.

Лилавото не е само екстравагантно решение за всекидневен интериор, но и истински завоевател на жизненото пространство. В комбинация с белия цват се създава светлина и атмосфера. Лилавия цвят може да се използва не само при мебелите, но и при плочките в банята например. Hobyto.com предлагат няколко примера на интериорни решения в лилаво.

А ето и няколко идеи за това, как да използвате този свеж цвят в различните помещения на жилището си:

Кухня

В нея можете да използвате най-ярките лилави нюанси. Помислете за красиви керамика и стъкло и за възхитителни тъкани!



Спалня

Синеещите нюанси на лилавото са идеални за спалнята – те притежават вътрешно спокойствие и безметежност. Червеникавите оттенъци, обаче, не са никак подходящи за тази стая.



Трапезария

За трапезарията най-подходящ е гроздовият оттенък, който излъчва изисканост и красота. Студените винени тонове са идеални за трапезария, чийто прозорец е с южно изложение.



Всекидневна

Тук най-подходящите нюанси са грозде или патладжан – изборът ви зависи само от това, кой цвят би подхождал най-много на вашия характер. Ако предпочитате дълбочината и елегантността, то тогава трябва да се спрете на сливовите оттенъци. Ако, обаче, се стремите към финес – за вас са розовеещите гроздови нюанси.

Ако искате да направите всекидневната си по-светла, тогава помислете за лавандулово. Но не прекалявайте с него, защото в противен случай стаята ще стане прекалено сладникава. Най-добре е да комбинирате този оттенък на лилавото с по-тъмни сливови нюанси. Тогава вашата всекидневна ще стане наистина изискан и уютна.

Детска стая

По принцип, малките момиченца предпочитат лавандуловия оттенък, особено в комбинация с розово. Това са любимите цветове на Барби, така че не трябва да се учудвате, ако вашата дъщеричка иска да живее в подобна стая!



Баня

За банята са подходящи всички цветове, напомнящи за цветя – люляково, теменужено или лавандула. Те придават на помещението топлина, аромат и комфорт.