Всички имаме своите странности, някои обожават чипса, други фитнеса, а трети колекционират обувки, например.

Японката Цен Ингуян обаче е пристрастена към косата си, тя не я е подстригвала цели 11 години. В резултат от това косата й е с впечатляващата дължина от 2 метра и дори е по дълга от височината на самата Цен, която е висока 152 см.

Японката е толкова пристрастена към косата си, че дори събира всички паднали косми: „От 2005 г. насам започнах да събирам всички косми, които падат от косата ми, за около година това е 50 г коса“.

Цен споделя, че много хора са й предлагали да купят косата й, а най-високата цена за нея била 3000 долара.



Японката е убедена, че полага страхотни грижи за косата си и въпреки че е на 44-години, тя се гордее, че все още няма бели коси.“Ако косата ми започне да побелява, ще я боядисам цялата бяла“ - споделя Цен.

Както се досещате, дългата коса има и своите недостатъци. Японката я мие в продължение на 1 час, а цялата й коса изсъхва за половин ден! При това, Цен не може да я мие под душа, заради изключителната й дължина и е принудена да се навежда над леген. Японката къпе косата си на всеки четири дни, а тайната й за бляскава коса се крие в бирата.



Любопитен е фактът, че в Япония съществува малцинство от жени, които подстригват косата си само веднъж в живота си, когато са на 16 години, преди да започнат да си търсят съпруг. Те вярват, че дългата коса носи дълголетие и богатство.