Депресията марширува победоносно из обществото под най-различни форми. Напоследък става популярна нов вид депресия – така наречената сексуална депресия, пише lechenie.bg.

Дори и да не ви се вярва, тя е засегнала много хора и е съвсем истински и сериозен проблем. Тук сме ви подготвили списък с 12 симптома, които показват, че най-вероятно страдате от сексуална депресия.

1. Първият и най-очевиден симптом на сексуалната депресия е, че засегнатият не изпитва никакво желание да мастурбира.

2. Идеята за предварителни ласки и забавление с вашия партньор не ви изглежда като приятно преживяване, а като загуба на време, която не ви носи никакво удоволствие и като чиста хамалогия. Искате всичко да свършва колкото се може по-бързо.

3. Предпочитате да облечете топло и комфортно бельо, като шкафът ви е пълен с модели, които правят тялото ви вълнуващо и сексапилно.

4. Мислите си, че чаша вино ще оправи нещата.

5. Носите един и същ сутиен под дрехите и на практика ни най-малко не ви пука как изглеждате с него и дали ще ви намират секси.

6. Идеята да вземете топла и ароматна вана с масла и запалени свещи ви се струва като най-голямата глупост на света, а в същото време предпочитате да се полеете на бързо с вода и да се омитате от банята.

7. Не ви пука, че оставяте леглото си разхвърлено когато излизате. Имате пълната увереност, че довечера ще се приберете без компания и никой при никакви обстоятелства няма да види разхвърляната ви стая.

8. Имате страхотни обувки, които правят краката ви секси, но обувате старите раздърпани гуменки, защото не ви интересува дали ще изглеждате секси или не.

9. Четете стари любовни романи, като се надявате, че романтиката може да събуди желанието ви да възобновите любовния си живот, но това няма особен ефект.

10. Виждате страхотно момче на улицата с тяло сякаш не излиза от фитнеса, но така и не ви прави впечатление. Чувствате се някак отегчени и не изпитвате никакво сексуално желание.


11. Чудите се дали изобщо си спомняте как да се целувате и дори понякога се съмнявате, че ще ви се случи;

12. Опитвате се да гледате повече еротични или порно филми в отчаян опит да събудите собственото си желание, но резултатът е никакъв или незначителен.

Повечето хора не са свикнали да търсят психологическа помощ когато са в депресия, но това е важно за вашето физическо и емоционално здраве.

Не бива да подминавате това и да си казвате, че това е “просто” секс, защото любовния живот е важна част от живота на всеки зрял възрастен човек.


Ако имате подобни проблеми вашият терапевт може да ви помогне изключително много, а съвсем скоро вие ще можете отново да се радвате на своя интимен живот.