Никоя двойка не е застрахована от проблеми в секса. Нека видим как възникват те и как можем да им се противопоставим.

Понятието "съпружески дълг" само звучи страховито. На практика процесът е приятен и за двете страни. За жалост обаче интимният живот в една семейна двойка може да се повлияе от редица фактори. В резултат на това възникват проблеми в леглото, които често стават причина за караници и дори разводи.

Кои фактори могат да пресекат сексуалните контакти между партньорите?

Различно ниво на либидото


Преобладаваща част от пациентите на сексолозите са семейни двойки, които се оплакват от несъответствие в нивото на либидото. При някои мъже след 35-40-годишна възраст желанието за секс намалява значително. В други случаи именно жените започват да изпитват нужда от интимни ласки по-рядко.



При този проблем е важно да се изяснят причините за липсата на влечение, да се промени начинът на живот, да се спортува повече, да се елиминират вредните навици.

И разбира се не по-малко важно е партньорите да отделят повече време един за друг, за което много двойки забравят покрай битовите проблеми.

При понижаване на либидото не се срамувайте да се обърнете към специалист - той ще уточни причината за проблема и ще ви даде препоръки за решаването му.

Здравословни проблеми

Много хора обясняват липсата на секс в двойката с недостиг на време. Но, както се казва, при желание всичко е възможно. Може би за всичко не е виновно тъй краткото 24-часово денонощие, а просто един от партньорите има здравословен проблем, за който се притеснява да говори.

Например жената може да е започнала да изпитва болка при проникване, а мъжът да страда от еректилна дисфункция.

В случая решението е откритият диалог и разбира се съвместното посещение на лекар.

Впрочем ако партньорите нямат никакви здравословни проблеми, но въпреки това лехата с чесън е станала по-важна от интимните контакти, добре е да преосмислите ежедневието си и да намерите време за секс. Иначе много скоро ще се стигне до кавги и недоразумения.

Еднообразие

Рутината може да убие желанието за секс. Интимните забави ще станат скучни и досадни, ако например партньорката признава само мисионерската поза и не иска да внася никакви "пикантни" промени в любовния си живот.



Този подход безспорно е грешен. Сексът трябва да бъде интересен, разтърсващ и вълнуващ не само в началото на връзката, но и след 15 години брак.

Можете да разнообразите интимния си живот по много начини, стига да имате желание. Например партньорката може да "глези" съпруга си с еротични изненади. Няколко урока по ориенталски танци, изпращане на децата на гости при баба, красив костюм, ароматични свещи и вкусна вечеря с възбуждащи подправки - и готово, вашата изненадваща танцова вечер ще приключи със страстен секс.

Разбира се подобни изненади изискват усилия и време, но инвестицията си заслужава.

Пожелаваме ви да нямате проблеми в семейния живот. Обичайте се и всички спънки в секса ще се разрешат лесно.