Безусловно правило за използване на всички продукти за фина коса: по-малкото количество има по-голям ефект!

Тъй като шампоанът засяга всяка част на косата, винаги използвайте шампоан за обем за фина коса.

Често не е възможно да се среше косата без използването на балсам. Това обаче може да доведе до невъзможност за постигане на обем в основата на косата. Това може да се избегне като прилагате балсам само в краищата, когато това е необходимо.

Фината коса се омазнява лесно и обемът й обикновено изчезва бързо. В такъв случай е уместно ежедневното измиване с шампоан и стилизиране. Ако имате добър шампоан на прах може да пропускате някой и друг ден. Прахът отнема влагата и мазнината, намалява блясъка в основата на косъма и изгражда повече обем.

Специалистите фризьори разполагат с ефективни трикове за оформяне на фината коса, те могат да боядисат косата ви на кичури.

Изрусяването на кичури от косата прави по-грапава повърхността на косъма, което води до по-голям обем на косата. Самите кичури също допринасят за постигането на повече обем, тъй като визуално обогатяват външния вид.

Разделянето на косата на път по различен начин всеки път е друг трик за създаване на повече обем. Дори и един см разстояние поставя корените на космите в нова позиция и придава на косата повече обем в основата.

Съдържащите силикон течности са магически еликсири, които веднага ще постигнат бляскава коса. Те могат да бъдат използвани и за фината коса при условие, че се прилагат целенасочено и пестеливо само на отделни кичури и в краищата. Това създава ярки бляскави ефекти в косата без да води до увисването й.

Преди да издухате косата си със сешоар, трябва да нанесете пяна за обем в корените на косата.