Сготвеното по този начин месо става крехко и добре контрастира с хрупкавата панировка. Ястието е нискокалорично и с високо съдържание на витамин С.
Необходими продукти за 4 порции:
1 брой белтък
5 с.л ситно настърган пармезан
4 броя обезкостени пилешки гърди без кожата
400 г пресни картофи, нарязани на малки кубчета
140 г замразен грах
2 шепи листа от млад спанак
1 с.л бял винен оцет
2 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте грила на фурната до средна температура и покрийте дъното на тавичката на фурната с фолио. Разбийте белтъка с малко сол и черен пипер в отделен съд. В друг съд сложете настъргания пармезан.
Потопете пилето първо в белтъка, след това го оваляйте в пармезана. Запечете панираното по този начин пиле 10-12 мин, като го обърнете веднъж, докато хване кафеникава и хрупкава коричка.
2. Междувременно сварете картофите за 10 мин, като за последните 3 мин добавете граха. Отцедете. Смесете зеленчуците със спаначените листа, оцета, зехтина и овкусете. Разделете поравно в 4 затоплени чинии и сервирайте с пилето. Източник: goodfood.bg