За определянето на психическото състояние, проблемите и потребностите на даден човек трябва да се направят куп тестове и да се покани специалист психолог...

А може и просто да видите какво яде тази човек!

Ще ви разкажем за психологията на храненето, давайки за пример най-известните звезди.

Преди много години известната психоложка и писателка Лиз Бурбо била обикновено момиче, мечтаещо да отслабне. За да се придържа към диетата си, тя започнала да си води дневник на храненията и записвала в него всичко, което изяждала или изпивала през деня. Това наблюдение й помогнало не само да свали излишните килограми, но и да разработи собствена теория! Бурбо забелязала, че човешкото тяло е пряко зависимо от психологията на храненето, а т.е. от това, което ядем.

Хората често се утешават с ядене. Вместо да се вслушаме в нуждите си, ние просто бъркаме в хладилника да си извадим нещо вкусничко. В тази статия ще ви разкажем как да определите емоционалното си състояние и неудовлетворените си желания по хранителните си потребности.

Психология като на Салма Хайек – пристрастеност към мазните храни



Мазните храни може да са много вредни, но милиони хора ги обожават. Линдзи Лоън е известна с любовта си към хамбургерите и пържените картофки, а Салма Хайек признава, че въпреки склонността си към напълняване не може да се откаже от мазните продукти.

Какво показва това? Според Лиз Бурбо хората злоупотребяват с мазни храни, когато изпитват чувство за вина. Човек, наблягащ на мазното иска да се самонакаже за нещо. Сигурен е, че трябва да бъде загрижен за другите, а не за себе си. Възможно е да смята грижите за самия себе си за признак на егоизъм. А такива хора често изпитват отвращение към себе си, както на физическо така и психологическо ниво.

Психология като на Сандра Бълок – пристрастеност към сладкото



Холивуд е пълен с почитатели на сладкишите. Сандра Бълок например обожава шоколада, тортите и другите сладки храни. Междувременно диетолозите са изчислили, че дневната необходима доза захар може да се набави от три пресни плода. Всичко останало вече е над нормата.

Какво показва любовта към сладкишите? Според Лиз Бурбо стремежа към сладкото се дължи на липса на нежност. Хората, обичащи сладко, обикновено са твърде строги към себе си и рядко си позволяват да се похвалят сами. Ако пък все пак решат да се възнаградят с нещо, не го правят с комплименти, а с бисквити и шоколадови бонбони.

Очаквайте продължение