Необходими продукти:
200 г скариди
1 яйце
4 бр. печена белена капия
1 малък кромид лук
2 ск. чесън
2 с.л. брашно
300 мл. прясно мляко
300 мл. животинска сметана
1 стрък праз лук
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Приготвяме соса, като в касерола с малко мазнина сипваме нарязания на ситно праз лук, овкусяваме със сол и пипер и задушаваме с малко вода до омекване. Добавяме сметаната и оставяме да се редуцира до леко сгъстяване.
За плънката запържваме нарязания лук и чесън в няколко лъжици зехтин. Добавяме ситно нарязаните скариди, слагаме 2/3 от брашното и пържим до златисто. Сипваме млякото и редуцираме с непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на консистенция на паста.
Овкусяваме със сол и пипер и охлаждаме.
Пълним чушките с готовата смес и топим последователно в останалото брашно и после в разбитите яйца. Пържим чушките в загрята мазнина.
Презентираме, като в чиния сипваме от соса и отгоре поставяме пълнените чушки.
Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"