Необходими продукти:

200 г скариди
1 яйце
4 бр. печена белена капия
1 малък кромид лук
2 ск. чесън
2 с.л. брашно
300 мл. прясно мляко
300 мл. животинска сметана
1 стрък праз лук
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Приготвяме соса, като в касерола с малко мазнина сипваме нарязания на ситно праз лук, овкусяваме със сол и пипер и задушаваме с малко вода до омекване. Добавяме сметаната и оставяме да се редуцира до леко сгъстяване.

За плънката запържваме нарязания лук и чесън в няколко лъжици зехтин. Добавяме ситно нарязаните скариди, слагаме 2/3 от брашното и пържим до златисто. Сипваме млякото и редуцираме с непрекъснато бъркане до сгъстяване и получаване на консистенция на паста.

Овкусяваме със сол и пипер и охлаждаме.

Пълним чушките с готовата смес и топим последователно в останалото брашно и после в разбитите яйца. Пържим чушките в загрята мазнина.

Презентираме, като в чиния сипваме от соса и отгоре поставяме пълнените чушки.

Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"