Печенето в хартия осигурява много щадящо готвене за нежното месо на пъстървата, като в същото време много добре смесва ароматите и вкусовете на рибата, зеленчуците и подправките.

Необходими продукти за 4 порции

4 филета пъстърва

90 мл зехтин

1 скилидка чесън, ситно нарязана

1 с. л. лимонов сок

1 с. л. копър, ситно нарязан

1 щипка фино настъргана лимонова кора

1 ч. л. пълнозърнеста горчица

1 средна глава целина

2 с. л. черни маслини, нарязани на шайби

сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.Смесват се добре зехтинът, чесънът, лимоновият сок, копърът, лимоновата кора и горчицата. Слага се сол на вкус.

2.Целината се обелва и се нарязва на резени с дебелина 0,5 см. Резените се пускат за 4 мин. да поврат в подсолена вода. Изваждат се и се подсушават. Слагат се да се мариноват в половината от овкусения зехтин, докато се подготви рибата.

3.С другата половина от маринатата се намазват филетата пъстърва и се оставят за 20 мин.

4.През това време целината се изпича на грил или грил-тиган от двете страни, докато се получат красиви линии.

5.Всяко парче риба, по ¼ от целината и от маслините се увиват в хартия за печене. Вижте как се прави това. Пакетчетата се пекат в загрята фурна на 180° С за 10 - 15 мин.