Анджелина Джоли безспорно е една от най-известните и вдъхновяващи жени. Борбена и смела дама, която успя да превъзмогне тъмните си младежки години, белязани от проблеми с наркотиците, и да се превърне в успешна актриса, режисьор, посланик на добра воля на ООН, съпруга и майка на 6 деца.

Несъмнено има какво да се научи от такава жена, затова вижте нейните най-вдъхновяващи цитати:

"И какво ако се направя на глупачка, на кого му пука? Аз не се страхувам от това какво мислят хората за мен."

"Понякога си мисля, че съпругът ми е толкова невероятен, че се чудя защо изобщо е с мен. Не знам дали съм достатъчно добра. Но ако го правя щастлив, значи съм всичко, което искам да бъда."

"Истината е, че обичам да живея. И да бъда свободна. Ако не мога да имам тези неща, се чувствам като животно в клетка и предпочитам да не бъда в клетката. Предпочитам да съм мъртва. Толкова е просто. И не мисля, че е много необичайно"

"Това, което ме изхранва, също и ме унищожава."

"Запази една трета, изживей една трета, а една трета раздай"

"Хората казват, че си тръгнал по грешен път, но те не разбират, че това просто е твоят път."

"Ако психичеси здрав е този, който смята необикновените неща за грешни, то аз предпочитам да съм шибана откачалка!"

"Без болка, няма страдание, без страдание ние никога няма да се поучим от грешките си. За да правим каквото трябва са ни необходими болката и страданието, те са ключът към всички прозорци. Без тях, няма живот."

"Когато правиш нещо за другите от душа, без да очакваш благодарност, някой записва това в книгата на съдбата и ти изпраща щастие, за което дори не си мечтал."