Красивата и блестяща кожа е истински еталон за женска красота, затова толкова много дами по света хвърлят пари и усилия, за да се доберат до едни от най-добрите професионални козметични услуги.

В името на здравата, гладка и мека кожа постоянно експериментираме с козметика, излязла от големите лаборатории, а често се доверяваме и на бабините домашни помади.

Акнето, омазняването, черните точки са само малка част от проблемите на кожата, които афектират хората от различни възрасти, пол и начин на живот.

Често проблемите на кожата се дължат на неправилната грижа за нея, но могат да зависят и от дисбаланс на хормонална основа.

Някои естествени съставки обаче могат да помогнат за подобряването на състоянието на кожата, така че преди да се обърнете за съвет към дерматолог дайте шанс на природната козметика да ви помогне.

- Сухата и белеща се кожа може да придобие мек и красив вид ако я подхранвате с кокосово или бадемово масло или внимателно подбрани продукти, съдържащи розово масло или екстракт от боровинки.

Те помагат за дълбокото подхранване и омекотяване на кожата, а освен това действат противовъзпалително.

- Екземите могат да се окажат голям проблем за някои хора, а летните горещини още повече го задълбочават. Избягвайте прякото излагане на слънце, дрехи от синтетични материи и възможно най-често разхлаждайте кожата си антибактериален разтвор с алое, лайка или лавандула. Ако екземите не се успокояват и започнат да се разпространяват по кожата, задължително се обърнете към дерматолог.

- Почиствайте кожата си внимателно както сутрин, така и вечер, защото това е един от сигурните начини да се отървете или предотвратите появата на черни точки. Има някои натурални продукта, които особено добре се справят с този козметичен проблем. Направете смес от яйчен белтък, мед, овесени трици и малко зехтин и я използвайте като нежен скраб на лицето.



- Ако кожата ви е склонна към пъпки се обърнете за помощ към почистващи продукти, базирани на бензоил пероксид. Тази съставка помага за отстраняването на излишния себум и предпазва от развитието на бактерии.

- Маска за лице от глина помага да се заличат червените петна по кожата. Глината почиства в дълбочина и намалява отделянето на мазнина. Ако имате суха кожа не използвайте глина за козметичните си процедури.