Червенокосата красавица Риана получи титлата жена на годината от италианския Vogue, съобщава inews.bg

Певицата беше наградена заради благотворителната ѝ дейност, успехите ѝ на музикалната сцена и способността ѝ да се справя успешно с неудачите в личен план.

Обосновавайки избора си италианският Vogue посочва: "Риана безспорно е най-добрият кандидат за ролята на поп кралица. Кариерата ѝ винаги се е основавала на успешна комбинация от сексапил и провокация.

Тя успя да издигне кариерата си, въпреки трудностите, сполетели я в личен план – от пристрастеността на баща ѝ към наркотиците до нанесеното ѝ насилие от бившия ѝ приятел Крис Браун".

Изпълнителката на хита "California King Bed" за първи път се появява на корицата на списанието през 2009 г.

Оттогава тя работи по различни инициативи, свързани с осведомяване на обществото относно рака на гърдата и помага на една една от фенките си, страдаща от левкемия, да бъде подложена на трансплантация на костен мозък.

Освен настоящия приз, Риана може да се похвали с редица други отличия, включително на Световните музикални награди (2007 г.) за най-добре продаваната поп изпълнителка в света, както и на Американските музикални награди (2008 г.) за любим Soul/ R & Б изпълнител и любима поп/рок изпълнителка. Освен това е носителка на три награди "Грами".