Автор
Woman.bg

Робърт Патинсън – неизвестни факти за него I част

Робърт Патинсън е рядко срещано явление сред днешните холивудски звезди.

Той е земен, наивен и пределно откровен. Британският младеж е готов да разкаже на журналистите всичко, освен истината за любовния си живот и предполагаемата си с връзка с „вампирската” си колежка от „Здрач” Кристен Стюард.

Сега по цял свят стартира рекламната кампания на новия филм „Вода за слонове”, което стимулира и желанието на журналистите да направят още интервюта с актьора и да узнаят повече подробности от личния му живот.

Въпреки трите години постоянно и целенасочено внимание на папараците Робърт Патинсън е успял да запази доста тайни, които феновете му биха желали да знаят!

Нека видим какви са любимите му книги, как се дресират жирафи и какви са стилните предпочитания на световноизвестния актьор.

1. Несполучливите участия на Патинсън

Филмът „Вода за слонове” е вторият, в който Патинсън си партнира с актрисата Рийз Уидърспун. Двамата работят заедно и на снимачната площадка на „Панаир на суетата”, като играната от Робърт роля се очаква да стане най-сериозната в кариерата му.

В крайна сметка обаче режисьорът безмилостно орязва сцените с негово участие. Сега Робърт предполага, че това се е дължало на възрастта му. Оказало се, че 17-годишният Патинсън изобщо не изглеждал като син на 28-годишната Уидърспун – двамата по-скоро приличали на връстници...

2. Робърт Патинсън и слоновете

Робърт взел окончателното си решение да участва във „Вода за слонове” предимно заради положителните впечатления, които получил при първата си среща със слонове. Преди да подпише договора за филма, Патинсън посетил цирка, където се дресирали животните за него.



Актьорът много харесал спокойната и отпускаща атмосфера по време на работа с животните. И въпреки умората си от хитовата сага „Здрач” той се съгласил да разгледа отново сценария на „Вода за слонове” и дори прочел оригиналната книга. Актьорът все още окачествява тази своя роля като най-любима и често споделя, че му липсва слоницата, партнирала му във филма.

3. Робърт Патинсън и жирафите

Робърт веднъж призна, че му е по-лесно и приятно да работи с животни, отколкото с хора. По неговите думи най-важното в общуването с живи същества е правилният подход и начините за деликатно изнудване.



Например ако имате ментови бонбони, всички слонове ще ви обожават. С жирафите обаче Робърт е намерил друг подход, който дори и дресировачите не знаели – животното било готово да изпълнява всякакви команди, ако ръцете на говорещия са намазани със сок от ябълка. На снимачната площадка на „Вода за слонове” имало малък 6-месечен жираф, който не се подчинявал на никакви команди и не слушал никого. Робърт се намазвал с ябълков сок и жирафчето го следвало неотстъпно. Всички дресировачи го засипвали с въпроси „Как го направи?!”.

4. Връзката на Робърт с Кристен Стюард

Отскоро влюбената двойка Робърт и Кристен вече си има куче... Отначало по-скептичните фенове, които не вярваха в слуховете за любовна връзка между двамата водещи актьори от „Здрач”, твърдяха, че само Робърт си е взел кученце. По-късно в едно интервю актисата Ники Рийд случайно се изпусна в „множествено число”.



„Кученце ли? Не знаех, че ТЕ ДВАМАТА са си взели куче... Все се чудех защо много хора казват, че новото ми куче е същото като техния дребосък”, каза актрисата, отговаряйки на спонтанен въпрос на репортера.

Връзката между Робърт и Кристен вече отдавна не е тайна, но съжителството и взимането на кученце са явен признак за сериозни намерения за дълготрайна връзка! Впрочем по думите на самия Патисън животинчето е кръстено Мечо на героя от анимационния филм „Мечето Йоги”.

5. Робърт Патинсън зад волана

Робърт Патинсън сам признава, че е един от най-некадърните шофьори на планетата. Взел е книжка по време на снимките на втория филм от сагата „Здрач”. Допреди това актьорът не е имал никаква представа как се кара кола. След взимане на изпита по кормуване Патинсън се качил в старото и разтракано BMW на агента си и причинил редица критични ситуации на пътя, тъй като е отраснал във Великобритания, където движението е огледално насочено!



Робърт решил да се прости с тази кола, след като един път двигателят се подпалил, а пламъкът се прехвърлил и към купето на автомобила. Както той сам твърди, оттогава шофьорските му умения не са се подобрили особено. Веднъж опитвайки се да отбие по искане на полицията, Патинсън в паниката си съборил мантинелата и излязъл извън пътя.

Следва продължение!