Има много неща, които да направите, за да се заредите с типичното за Свети Валентин романтично и дори леко сладникаво настроение, но несъмнено най-ефикасното решение от всички е да изгледате някой разтърсващ любовен филм.

Романтична вечеря в компанията на любимия, последвана от гледането на един от изброените по долу филми, е и идеален начин да отпразнуване празника на влюбените.

"Тетрадката"

Романтичната драма "Тетрадката" (The Notebook) не просто даде старт на кариерата на чаровната Рейчъл МакАдамс в киното, но и сложи начало на поредица от невероятни любовни заглавия по творби на брилянтния Никълъс Паркс. Лентата, базирана върху едноименния роман на великия писател, разказва за една велика любовна история, която се ражда от детството и трае до последния дъх.

Като тийнейджъри, между Али (Рейчъл Макадамс) и Ноа (Райън Гослинг) започва вихрено ухажване, което скоро преминава в нежна интимност. Младата двойка бързо е раздалена от богатите родитерли на Али, които смятат, че Ноа не е подходящ за нея. Минават няколко години и когато се срещат пак, страстта им отново избухва, като принуждава Али да избира между зова на сърцето и повелите на класата си.

"Тетрадката" е сочен за шедьовър в сферата на романтичните филми, разтърсващ сърцата на милиони по света със съкрушителната си емоционална сила.

"Наистина любов"

Следващото ни филмово предложение е "Наистина любов", който със сигурност не само ще ви зареди с положително настроение, но и ще остави приятно топло чувство в сърцата ви.

Лентата е дело на талантливия британски сценарист от новозеландски произход Ричард Къртис и включва цял куп звездни имена в актьорския си състав.

Действието се развива в Лондон няколко седмици преди Коледа и проследява историята на група от различни хора, които преминават през забавни и вълнуващи перипети, помагащи им не само да намерят любовта, но и да преоткрият себе си.
Няма как да подминем ключовата за филма фраза "Любовта e наистина навсякъде около нас." (Love actually is all around.), мъдра мисъл, даваща повод за редица размишления.

"Закуска в Тифани"

Самия факт, че в главната женска роля виждаме неподражаемата Одри Хепбърн, превръща филма в класика, която не е за подминаване. Превъплъщението на Хепбърн във филма се счита й за най-добрата й и запомняща се роля в цялата й кариера.

Лентата разказва историята на едва свързващ двата края „платен" млад писател, в ролята Джордж Пепърд, и тази на безгрижната, обаятелна девойка Холи Голайтли (Одри Хепбърн), която е твърдо решена да претърси целия Манхатън за подходящ милионер, за когото да се омъжи.

"Хубава жена"

В тази класика Джулия Робъртс и Ричард Гиър ни представят една малко по-различна любовна история, в която красивата проститутка Вивиан омайва сърцето на бизнесмена Едуард Уилс, но за жалост различията в социалния им статус поставя чувствата им на изпитание. Дали наистина истинската любов побеждава всичко?! Изгледайте филма и разберете.

"Любовна история"

Това е един от най-сантименталните и романтични филми в историята на киното. Във филма, с режисьор Артър Хилър, виждаме в главните роли Али МакГроу и Райън О'Нийл, които пресъздават любовната история на момче от заможно семейство и обикновено момиче. Социалните различия между двамата им създават много пречки и ги поставят пред редица изпитания.