Ако обожавате риба, то тази салата със сигурност ще ви допадне.

Освен това ще ви бъдат нужни само 25 минути, за да я приготвите.

Рецептата ще ви бъде и много полезно решение ако сте на диета.

Необходими продукти:

500 грама филе от сьомга
½ лимон
1 стрък целина
1 / 2 малка глава червен лук
2 супени лъжици винен оцет
3 супени лъжици каперси
2 супени лъжици зехтин
½ ч. л. сол
средна връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Поставете в дълбок тиган резенчета лимон и нарязана на големи парчета целина, налейте 1,5 литра вода и изчакайте да кипне.

Посолете на вкус. Сложете 4 филета сьомга и изчакайте около 5 минути, или докато рибата потъмнее. Извадете я и изчакайте да се охлади.

Нарежете на ситно магданоза.

Нарежете на тънки ивици лука, а каперсите на две. Добавете магданоза, солта, оцета и зехтина. Разбъркайте.

Накъсайте рибата на големи парчета.

Смесете в купа за салата сьомгата и сместа с лука. Сервирайте веднага.