Автор
Woman.bg

Салата с морски дарове, карпачо от цукини и лимонов сос

Зарадвайте половинката си с една по-екзотична салата.

Време за приготвяне на една порция15-20 мин.

Необходими продукти:

* Тигрови скариди – 120 гр.
* Октопод, калмари и миди – по 80 гр.
* Зелени маслини – 70 гр.
* Чери-домати – 45 гр.
* Цукини – 50 гр.
* Рукола – 30 гр.
* Бял винен оцет – 5 гр.
* Зехтин – 30 гр.
* Лимонов сок – 10 гр.
* Чесън – 5 гр.
* Сол – 2 гр.

Начин на приготвяне:


Морските дарове се размразяват, почистват и сваряват с посолена вода за 3 минути. Цукинито се измива, нарязва се на тънки кръгчета и се маринова с оцет, зехтин, чесън и сол. Руколата се измива. Забърква се салата от морските дарове, маслините и чери-доматите и се подправя със зехтин, лимонов сок, чесън и сол. Подредете в чинията цукинито и руколата, изсипете салатата отгоре.