Необходими продукти:

* 300 гр. замразени морски дарове (калмари, миди, скариди)
* 1 глава лук
* 50 гр. маслини
* 2 скилидки чесън
* 3 супени лъжици зехтин
* 1 чаена лъжица лимонов сок
* Сол, пипер, босилек

Начин на приготвяне:

Размразете морските дарове и ги кипнете за 3 минути във вряща вода. Маслините нарежете на кръгчета, а лука на тънки пера. Измийте пресния босилек и го нарежете на ситно. Счукайте или пресовайте чесъна, добавете към него зехтин, лимонов сок, сол и пипер. Смесете морските дарове, маслините и лука, залейте с получения сос и оставете салатата в хладилника за 2 часа. Преди сервиране поръсете с босилек.