А в действителност мъчим тялото си с вредни съставки.
Фибри, да бе, да
В така популярните в последно време черни, пълнозърнести, типови и всякакви подобни хлябове, се съдържа всичко друго, но не и полезни съставки.
От асоциация „Активни потребители” след проведена проверка са потвърдили, че подобни ароматни симидчета бъкат от утайка от кафе и сол, а ако се намерят и малко фибри, добре ще е, но не е сигурно.
Хората купуват диетичните хлябове с идеята да консумират по-полезна храна, която да им помогне да свалят някой и друг килограм, а в действителност тези така апетитно изглеждащи тестени изкушения са далеч по-богати на калории, отколкото производителите ги представят.
И да фибрите са полезни, но не когато пише на етикета, че са налице, а когато реално фигурират сред съставките на хляба.
От „Активни потребители” са установили, че средното количесто фибри, което е установено в проверените хлябове, е 1.02 на 100 грама продукт. А в Холандия хората консумират хляб с фибри, в който отново на 100 грама са установени 5,1 фибри.