Сдържаността към потенциалния партньор вече не е привлекателна за противоположния пол, установи изследване на британския сайт за запознанства eHarmony.co.uk.

Само 7% от необвързаните днес се подчиняват на правилото за трите дни преди да се обадят на потенциалния партньор.

Изследването установило още, че само 4 на сто от анкетираните 1000 необвързани смятали, че трябва да чакат преди да отговорят на съобщение на евентуален нов партньор.

"Държането на положение, изразяващо се в отговор на съобщение едва няколко дни след любовна среща, не важи в днешно време на мигновена комуникация", казва експертът по връзките Джени Трент Хюс.

Четете още: Силиконовите гърди = по-добър сексуален живот

Мобилните телефони и социалните мрежи означават, че няма никакви извинения за забавяне на отговора. "Тази техника работеше най-добре във филмите, но в реалния живот винаги е имала сериозни недостатъци. Хората отговарят най-добре на положителни действия. Усмивки и уважение за това, което са и което могат да предложат, е най-добрата тактика", твърди експертката.

Въпреки изкушението необвързаните трябва да се въздържат от "следене във Фейсбук" преди първа среща, макар че 38% от анкетираните признали, че правят точно това. Причината е, че това води до създаването на предварително мнение за човека, което в повечето случаи е невярно", твърди Хюс.

Четете още: Ако сте си верни, шансът за бебе е по-голям

Друго изненадващо разкритие е, че няма проблем да се говори за бивш партньор или партньорка на първа среща, но само ако разговорът е в положителен контекст. "Не е въпросът за кого говорите, а как говорите за него. Ключът е в позитивността. Ако сте позитивни, можете да споменавате бившия си. Гневните излияния за лошия минал опит са това, което може да съсипе срещата. Обикновено хората реагират най-добре на положителни и открити действия, така че сдържаното поведение може да донесе само едно нещо – затваряне на вратата пред потенциално успешна връзка", допълва Хюс.

Източник: БГНЕС