Дълга, по-дълга, още по-дълга коса – любимият вариант на повечето жени с къдрави и чупливи коси.

Изискваща голямо внимание и грижи, тази коса дарява притежателката си с грива, събираща поклонници и завистници.

Важното е да сме наясно каква точно подстрижка искаме. Прическата за къдрава коса зависи от това, дали искаме да подчертаем нейната пищност и разкошни букли или се стремим да я пригладим и изправим.

- В първият случай трябва да подстрижем косата на дълбоки етажи. По този начин къдриците ще имат достатъчно място, за да се завият и да се оформят красиво.

- Може да придадете на вашата коса еластичност и тежест като я запазите равна по цялата дължина. Така по-лесно ще може да я изправяте с преса, сешоар или кръгла четка.

Разнообразието от букли е рай за всички момичета, които харесват обемните и красиви прически.

Едно от основните направления е ретро-стилът, при който косата е оформена на меки вълни или на букли от двете страни на лицето.



Друга алтернатива за дългата къдрава коса е вчесана назад, в холивудски стил от 60-те години на миналия век или ако си падат по хипи-стилът, то косата разделена на две с прав път в средата и падаща свободно надолу по раменете е именно за вас!

Съобразете прическата си и с цялостната визия за Коледа или Нова Година, бъдете кралицата на вечерта и покажете своите букли!