Богинята на соул музиката Шаде ще изнесе концерт в България на 26 ноември от 20.00 часа в новата "Арена София", съобщиха организаторите от София мюзик ентърпрайсис.

След дълго отсъствие Шаде триумфално се завърна на музикалната сцена с впечатляващи концерти, които са комбинация от класическото й звучене и спиращите дъха визуализации на Софи Мюлер.

След изключително успешното пролетно турне в 21 града пред публика от над 150 000 души, Шаде обяви, че ще се завърне в Европа с още концерти тази есен.



Новите дати ще включват освен България, и Германия, Швейцария, Дания и за първи път Финландия, Русия, Полша, Хърватия и Унгария.

Концертът, който продължава два часа, включва незабравими хитове като "Smooth operator" и "Jezebel" и нови парчета от последния ѝ албум "Soldier of love", който дебютира в американските музикални класации директно на първо място.

От издаването на дебютния си албум "Diamond Life" през 1984 г. всичките пет студийни албума на Шаде достигат до Топ 10 в класацията на Billboard и продават повече от 55 милиона копия в цял свят.



През юни певицата с 27-годишна кариера издаде най-доброто от творчеството си в компилация, озаглавена "The Ultimate Collection", включваща 29 песни. Само месец след излизането си албумът вече е с двойноплатинен статус на продажби по целия свят.

Цените на билетите ще бъдат от 60 до 160 лева, като са предвидени и ограничено количество ВИП билети от 200 лв.

Продажбата им стартира на 25 юли (понеделник) в мрежата на Ticketpro, както и в касата на "Арена – София", но след 1 август.