Днес на трапезата си имаме сьомга.
Този вид риба е изключително ценен, както с вкусовите си качества, така и с ползите, които носи за здравето.
Време за приготвяне: Около 35 минути
Необходими продукти:
500 гр филе от сьомга
1 ч.л. къри на прах
6 супени лъжици зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на малки парченца.
Смесете зехтинa и кърито и солта.
Сложете парчетата риба в приготвената смес, разбъркайте добре и оставете да престоят около 15-20 минути.
Поставете парченцата на дървени шишчета.
Затоплете тиган, намазан с растително масло. Поставете шишчетата и ги печете от всички страни, общо за около 5-6 минути.
Сервирайте горещи с резенчета лимон.