Масовият убиец, който бе арестуван за убийството на 12 души и раняването на 58 души по време на премиерата на новия филм за Батман в киносалона Century 16 Movie в град Аврора, Колорадо, има фенове.

Шокиращото разкритие стана ясно, след като журналисти попаднали на притеснителните признания на почитатели на убиеца в социалната мрежа Туитър.

Порой от туитове, в които се твърди, че Джеймс Холмс е „сладък” и дори „секси” заваляха в интернет пространството, след като миналата седмица бяха разпространени снимки на 24-годишния убиец.

„Джеймс Холмс е някак готин”, „Колко човека ще ме заклеймят, ако призная, че смятам Джеймс Холмс за секси” и много други подобни твърдения бяха засечени в Туитър.

Ето и някои от тях:

Откакто медиите зад Океана забелязаха феномена, доста от потребителките изтриха постовете си или направиха профилите си недостъпни за широката публика.

Оказва се, че медицината има термин за подобен вид чувства – хибристофилия. Хибристофилията е фетиш, който често бива наричан "Синдромът на Бони и Клайд". Той се изразява в получаването на сексуална възбуда от общуването с престъпници и убийци. Много затворници, които са извършили деяние популяризирано от медиите получават "фен" писма, в които хибристофилите (по-често жени, отколкото мъже) изливат своите фантазии.

Оказва се, че престъпниците, които са извършили едни от най-страшните престъпления, убийство и изнасилване, имат най-много поддръжнички. Историята познава доста такива случаи. Тед Бънди, който през 70-те години убива над 30 млади жени в Америка, е един от престъпниците с най-много фенки, той получавал по около 200 писма на ден. Някои от почитателките му просто били привлечени от външния му вид, други пък били убедени в невинността му. Той дори се жени по време на финалния етап на процеса срещу него.

Тед Бънди

Продуцентът Фил Спектър, който през 2009 г., е признат за виновен в убийството на актрисата Лана Кларксън, среща настоящата си съпруга след като вече е арестуван, а съпругата му твърди, че той "не би наранил и муха".

Фил Спектър заедно със съпругата си

Братята Ерик и Лайл Менендес, които пред 1989 г. са признати за виновни в убийството на родителите си, също се срещнали настоящите си съпруги след процес. Ерик е женен за Тами Сакоман от 15 години насам, а брат му е успял дори да сключи два брака. Първата съпруга на Лайл е бившият модел на Playboy Анна Ериксон. Анна се развежда с престъпника, след като открива, че той й изневерява в писма, които си пише със своя почитателка. През 2003 г. Лайл се жени за Ребека Снийд, редактор в списание от Сакраменто.

Eрик Менендес и съпругата му

Серийният убиец и изнасилвач Ричард Рамирес, се омъжва за Дорийн Лиой през 2006 г. дамата, която работи като журналист, заявява, че ще се самоубие, след екзекуцията на съпруга й. Рамирес е признат за виновен в убийството на 14 души.

Ричард Рамирес и Дорийн Лой