Обичаме шоколад. И докaзателството са следващите три ужасно вкусни рецепти.

Шоколадови бонбони

Продукти:
180 гр какаови бисквити, 50 гр масло, 50 гр пудра захар, 200 гр натурален шоколад, 70 гр орехи, 1 ампула ромова есенция, шоколадови стърготини

Начин на приготвяне: В кухненски робот смелете бисквитите на фини трохи и прибавете към тях наситнените орехи, захарта, 100 гр от шоколада, настърган на едро ренде, 50 гр от маслото, което трябва да е разтопено, и есенцията. На ръка размесете добре сместа, докато се хомогенизира и заприлича на тесто. При нужда добавете малко топла вода. Навлажнете ръце, оформете малки бонбони и ги сложете да се стегнат за 1 час в хладилника. Разтопете останалия шоколад и маслото на водна баня за глазурата. Всеки бонбон потопете в нея и оставете върху решетка или поднос да се втвърди. По желание ги оваляйте в шоколадови стърготини, докато глазурата не е докрай втвърдена.



Шоколадов крем

Продукти:
1 яйце, 5 жълтъка, 250 мл течна сметана, 125 мл прясно мляко, 200 гр шоколад, 1/3 к.ч. захар, 3 с.л. шоколадов ликьор, 1 1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцето, жълтъците и захарта. В тенджера на умерен огън загрейте сметаната и млякото. Натрошете шоколада и щом млякото заври, отнемете от огъня и изсипете шоколада. След около половин минута разбъркайте внимателно, започвайки от средата. Така приготвената смес леко се охлажда и се изсипва внимателно върху жълтъците. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Прибавят се канелата и ликьора. Загрейте фурната на на 170 градуса. Разпределете крема в огнеупорни чашки. Поставят се в тава с вода, която да покрива половината ниво на чашките. Шоколадовият крем се пече на водна баня за около 30-35 минути. Поднася се охладен.



Шоколадов чийзкейк

Продукти:
1 пакет бисквити с какао, 120 гр масло, 100 мл сметана, 350 гр крема сирене, 400 гр шоколад, 3 белтъка, 5 с.л. кокосови стърготини, 5 с.л. смлени бадеми

Начин на приготвяне: Начупваме бисквитите и ги смиламе в блендер. В тенджера слагаме маслото и го разтопяваме на среден огън. Добавяме към него смлените бисквити и разбъркваме, за да поемат мазнината. Получената смес слагаме във форма за чийзкейк, като притискаме с ръце или шпатула. Прибираме в хладилника за около 1 час. Разбиваме сметаната в подходящ съд, прибавяме крема сиренето и отново разбиваме. Начупваме шоколада на парчета и ги оставяме да се разтопят на водна баня. В друг съд разбиваме белтъците на твърд сняг. Леко изстиналия шоколад и белтъците изсипваме при сметаната. Изваждаме формата за чийзкейк от хладилника, изсипваме в нея цялата смес. Подравняваме и прибираме в хладилника за няколко часа. Преди да сервираме готовият кейк, поръсваме с кокосовите стърготини и смлените бадеми. Източник: dete.bg