Има ли по-хубав аромат от този на току-що изпечени домашни бисквитки?

Запретнете ръкавите и забъркайте това лесно тесто, за да направите една нетрадиционна рецепта, която включва червено цвекло и шоколад.

Продукти:

50 грама масло, меко
¼ ч.ч. кафява захар
50 гр. кисело мляко
1 яйце
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. ръжено брашно
100 гр. черен шоколад, шоколадов чипс
1 с.л. какао на прах
1 ч.ч. сготвено и настъргано (или пюрирано) червено цвекло – около 140 гр.



Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 170 градуса.
Сложете маслото, захарта и киселото мляко в купа и разбийте добре, докато се смесят хубаво съставките. Ще се получи ронлива смес, тъй като маслото в рецептата не е много. Не се притеснявайте, сместта ще се слепи по-добре при добавянето на другите съставки.
Разбъркайте с останалите съставки, като добавите цвеклото последно.
Оформете добре бисквитите на малки топчета и ги поставете в тавата за печене.
Сплескайте бисквитите със задната част на лъжица или с пръсти.
Печете 12-14 минути.
Оставете да се охладят.

Тези бисквити са най-вкусни, когато се ядат направо топли от фурната. Сложете ги в добре изолиран съд или метална кутия и ги яжте след няколко дни.

Направа: приблизително 12-14 в зависимост от големината
Предварителна подготовка: 30 мин. (включително времето за сготвяне на цвеклото)
Време за печене: 12- 14 мин.

Източник: purvite7.bg