Изследователите имат доста теории относно това, което допринася за умствената дейност: от кръстословиците, през физическите упражнения и студените душове.

Въпреки тези твърдения всички анализатори стигат до извода, че мозъкът се влияе най-много от начина ни на живот и от това, което ядем.

Най-важните продукти, които допринасят за мозъчната дейност са тъмният шоколад и късчета варено месо , твърдят учените. Според тях сексът пък е най-добрият начин да запазим ума си свеж и в напреднала възраст.

Тези, които искат да подобрят умствените си способности, трябва да се откажат от тютюнопушенето, от сапунените опери, освен това е нужно да спрат да общуват с хора, които непрекъснато се оплакват от живота си. Вместо това е добре да комуникират с деца, да решават кръстословици и загадки, да се изявяват пред аудитория и да четат на глас.

Всички тези аспекти са описани в книгата на проф. Тери Хорн - Teach Yourself: Training Your Brain.

„Това което ядем и пием, начинът по който учим в училище, настроението ни в дадения момент, всичко това е от решаващо значение що се отнася до мозъчната ни дейност. Правилният начин на живот е в състояние да повиши умствените способности на човек, независимо от възрастта му” – твърди авторът на книгата.

Най-лесният, изкушаващо вкусен и неповторим начин да блеснем с нови идеи определено е хапването на натурален шоколад Anidor.

Само сега имате възможността да си спечелите шоколад за една година напред.

Как? Разберете повече тук