Автор
Woman.bg

Силиконовите гърди = по-добър сексуален живот

Освен че стават по-уверени в тялото си, фактът, че са похарчили пари за себе си допринася най-много за разгорещяването на страстите в спалнята, казва Томи-Ан Робъртс от колежа в Колорадо.

"Когато сме положили големи усилия, похарчили сме голяма сума и сме посветили много време на нещо, обикновено оправдаваме това усилие. Настроението ни се повишава заради усилията, не заради самото нещо", допълни тя.

Професор Робъртс заяви, че не е изненадана, че жените се чувстват по-привлекателни в спалнята след пластичната операция.

"Женската хетеросексуалност е много повече свързана с нашето усещане за това дали се харесваме на партньора ни или не и тук имаме 45 жени, които са похарчили значителна сума за тази цел. Ако тези гърди се харесват на партньора, те вече вероятно се чувстват много по-сексуално привлекателни. Това показва, че в нашата Victoria's Secret култура гърдите са за мъжете. Те са за удоволствие на мъжете", казва психоложката.

Изследване на бразилски учени показа преди време, че жените изпитват значително по-голяма възбуда и сексуално задоволство след процедурата по уголемяване на бюста. В изследването участвали 45 жени, които планирани да се подложат на операция по поставяне на гръдни импланти.

Изследователят д-р Пауло Гимараеш и неговите колеги помолили жените да попълнят въпросник преди операцията, който трябвало да оцени сексуалното им желание, възбудата и задоволството от секса. След това пациентките били помолени да попълнят същия въпросник на втория, четвъртия и осемнадесетия месец от операцията.

Четете още: Семейното щастие е закодирано в гените

Девет жени със следи от разтягане след пластичната операция не съобщили за някакви подобрения на сексуалния си живот. Тези белези могат да се появят, ако имплантът е значително по-голям от оригиналните гърди. Но 36 жени, които нямали такива белези след операцията, заявили, че възбудата им се повишила и били по-доволни от сексуалния си живот. Те съобщили за подобно подобрение и на четвъртия и осемнадесетия месец след операцията.

Четете още: Любовта променя и тембъра на гласа ни