Автор
Woman.bg

Скандално: Майка учи 3-годишните си деца да пушат

Скандално видео обикаля Интернет от няколко дни.

На него ясно се вижда и чува как българска майка насърчава двете си момченца да пушат цигари и да пият кафе.

Видимо хлапетата са на не повече от 3 годинки, едва говорят, но вече дърпат като закоравели тютюнджии, съобщи "Блиц".

Докато децата пушат пред очите й, така наречената, майка ги снима с телефона си и ги наставлява да тръснат в пепелника, за да не падне пепелта по килима. На масата пред децата има шишета с биберон, от които те пият мляко. Освен с цигарите момченцата са запознати и с кафето. "Нали вече пи кафе, добре айде пий малко, мамо", реди жената.

Родителката вече разбуни духовете в Интернет и си навлече омразата на хиляди. Под клипчето има страшно много коментари, част от които настояват в случая да се намесят социалните, отдел закрила на детето, а тази жена да бъде арестувана и с нея да се занимае прокуратурата. Други пък директно искат юмручна саморазправа с "лудата жена", която не само позволява на децата си да пушат, но самата тя настоява затова.

Днес стана ясно, че бащата сам е издал половинката си. Изуменият татко се свързал с консултантите на Националната телефонна линия за деца, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето. Бащата на едното от децата се е обадил днес на телефон 116 111 и обяснил, че записът е направен от майката и поискал съдействие от компетентните органи.

Веднага след обаждането Държавната агенция за закрила на детето е сезирала дирекцията "Социално подпомагане" по местоживеене на децата, която да извърши проверка на условията, в които те се отглеждат. Бащата е бил насочен към съответната дирекция, където той се явил доброволно с децата. По искане на Държавната агенция за закрила на детето дирекцията "Социално подпомагане" Оборище, започва работа по случая.