Автор
Woman.bg

Сладоледът подобрява паметта и бори стреса

За произхода на сладоледа има много и противоречиви теории. Китай, Гърция, Рим, Персия, ренесансовите италиански градове, Англия... Всички тези места са свързани по някакъв начин с едно от любимите изкушения на човечеството. Ето и някои по-малко известни факти за ледения деликатес:

Сладоледът е богат на витамини и минерални вещества. В него се съдържат полезните за очите и кожата витамини А, В, Е, както и фосфор, магнезий, калий и желязо. Съставът на сладоледа влияе положително на увеличението в организма на хормона на щастието серотонин. Той подобрява паметта, повишава настроението и помага на човек да се справи със стреса. Най-невероятно е, че сладоледът може да бъде даже диетичен продукт. Това се дължи на факта, че мазнините и въглехидратите, съдържащи се в него, лесно се усвояват от организма.



Сладоледът освен другите си предимства влияе положително на кожата при директен контакт, като свива порите. Този ефект е отдавна известен на лекарите. Затова сладоледът може да се причисли към козметичните средства. И ако нямате време или желание да си правите козметична маска на лицето, може просто да изядете фунийка сладолед. Хората, които се придържат към вегетарианска диета, няма защо да се страхуват от ледената сладост. За да повишат качествата на сладоледа, производителите все по-често добавят в него растителни, а не животински мазниниk, пишат от actualno.com