Предимствата на индивидуалните снoпчета изкуствени мигли са много и затова те са предпочитани от повечето професионални гримьори.

Те придават много по-естествен вид да окото, може сами да решите колко точно снопчета да сложите, както и каква дължина и форма да изберете.

Снопчетата мигли са много по-гъвкави за нанасяне. Един трик: поставете няколко във външния край на окото, по-нагъсто разположени, за да изглеждат миглите ви по-дълги и „отварящи” погледа.

Четете още: Ева Лонгория е вманиачена по изкуствените мигли

След като сте поставили изкуствените мигли, запълнете всички пространства между отделните снопчета и естествените ви мигли с очна линия. Внимавайте с количеството, което нанасяте, за да не изглеждате твърде неестествено.

За да изглеждат натурално изкуствените мигли, трябва добре да се слеят с естествените ви такива. Ако са поставени както трябва, те със сигурност ще се сливат, но все пак можете да ги извиете с машинка и да нанесете спирала.

Индивидуалните изкуствени мигли се препоръчват за начинаещи, защото просто са по-лесни за слагане.

Четете още: Мигли от сибирска норка?

Другото им предимство е, че дори някое от снопчетата мигли да се разлепи по време на вечерта, гримът като цяло не се разваля.

Поставянето на мигли започва от 1:20 натам.