Автор
Woman.bg

Странни неща, които могат да ви докарат до оргазъм

Може да изпитате оргазъм и без половинката ви да е наблизо и да палувате с него под завивките.

Не, не говорим за мастурбация, а за няколко занимания, които въпреки че не асоциираме с достигането на заветното О, се оказва, че водят точно до това.

Вижте кои са те:

Оргазъм, провокиран от упражнения

Досега сме си мислили, че историите за жени, изпитали заветното сексуално удоволствие във фитнес залата са мит, но се оказва, че не са.

Изследвания доказват, че постигането на оргазъм по време на тренировка е съвсем възможен феномен и то не рядък.

Учените установили и какви точно упражнения могат да доведат жените до кулминацията. Преди всичко това са упражнения, които напрягат мускулите в интимните области - коремни преси, катерене по въже, йога и колоездене. 50% от жените изпитали удоволствие по време на упражняване на пресата, 6% по време на вдигане на тежести, 15% на колелото, а останалите се "задоволили" с джогинг или спортно ходене.
Резултатите показват още, че 40% от жените са изпитали сексуално удовлетворение във фитнеса най-малко десет пъти в живота си.

Предполага се, че всичко се дължи на притискането и триенето в областта на гениталиите по време на тренировките, както и засиленото кръвообръщение като резултат на физическото натоварване, а също и отделянето на ендорфин и допамин, предизвикано от активните упражнения. Всичко това в комбинация е достатъчно, за да ви изведе на върха на удоволствието.

Среднощен оргазъм


Оргазмът по време на сън не е възможен само при мъжете, но и при жените, сочат последни изследвания. Той се постига по време на REM фазата на съня – когато притокът на кръв към половите органи се увеличава, те нарастват и стават особено чувствителни. Интересно е, че изпитаното по време на сън удоволствие дори може да е по-голямо от това наяве.



Оргазъм със силата на мисълта

Проведено изследване за пореден път доказва, че при дамите оргазмът е до голяма степен и въпрос на умствена нагласа.
Всъщност ако трябва да сме точни, то доказва, че представителките на нежния пол могат да изпитат мечтаното удоволствие без никаква физическа стимулация, само представяйки си нещо възбуждащо за тях.

"Има центрове в женския мозък, които се осветяват при постигането на оргазъм. Наши доброволки успяха да осветят въпросните части на мозъка, докато си представят как правят секс. По време на експеримента те нямаха право да се стимулират по никакъв начин. Не става въпрос и за имитация на оргазъм. Всичко е научно доказано. Едва 5 процента от нашите „пациентки” успяха да постигнат върховното удоволствие", каза д-р Майк Съкчън, който е направил обстойни изследвания по тази тема.

Оргазъм по време на раждане

Трудно е за вярване, но раждането, което мнозина дами асоциират с изпитването на силна болка, всъщност може да е източник и на най-голямото удоволствие.

Френският психолог Тиери Постел проведе преди години проучване, което открива, че е напълно възможно жените да изпитат оргазъм по време на родилния процес, тъй като родовият канал се стимулира интензивно при преминаване на плода през него. И, ако за някои жени това е най-болезненият момент от раждането, за други това е моментът на върховно удоволствие, което надделява и блокира усещането за болка. А самият оргазъм е свързан с онзи мускулен рефлекс и последен тласък, който помага на бебето да се роди.