Дори във Франция - страната на любовта, изтощителният ден в службата убива желанието за секс, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 1400 души по поръчка на в. "Паризиен" и радио "Франс инфо".

Седемдесет и два процента от анкетираните споделят, че след дългия работен ден нямат никакво желание за интимни ласки. Феноменът е най-явно изразен сред мениджърите, които често пренасят работата си и у дома.

Данните от допитването показват още, че за 24 процента от участниците в него стресиращото служебно всекидневие в някакъв момент е довело до сексуални дисфункции.

Шестдесет и един процента от анкетираните признават, че работата е най-важното нещо в живота, и я поставят преди любовта, семейството и културата.

"Хората плащат висока цена за това - чувства на вина, разводи, неконтролируеми деца, хронична умора", казва ръководителят на проучването Жан-Клод Делжен.

Изследователите съветват хората по възможност да се преместят по-близо до работното си място, за да си спестят от времето, което губят в транспорта, или да си намерят работа, даваща им по-голяма независимост, за да могат да прекарват повече време със семействата си.