Всяка от нас си е мечтала да има перфектния тен, който да я прави да изглежда като южна красавица, добре окъпана в гальовните слънчеви лъчи.

За щастие в момента е лято и можем да придобием този тен по естествен път, естествено ако знаем как. Предлагаме ти нашите няколко лесни стъпки, които да следваш внимателно, за да придобиеш мечтаната шоколадова кожа!

Стъпка 1: Нанасяй слънцезащитен крем за защита и дълготрайност

Задължително нанасяй слънцезащитен крем преди излагане на слънце, а след това на всеки два часа. След всяко излизане от водата също е хубаво да се мажеш, като така не само си осигуряваш защита, но и правиш една огромна крачка към придобиване на дълготраен тен! Може да си мислиш, че с колкото по-висок фактор се мажеш, ще ти е по-трудно за кожата ти да потъмнее, но това съвсем не е така, а напротив!

Стъпка 2: Хидратирай и почиствай

Преди да тръгнеш към плажа, измий добре кожата и я хидратирай. Препоръчваме да направиш това с хубав скраб за тяло с твърди частици, който умело да почисти "мъртвите" кожички. По този начин кожата ти ще абсорбира по-добре полезните лъчи, което ще й даде красив загар.

Стъпка 3: Премествай се от време на време

Не бъди от тези жени, които използват старата техника: 15 минути на едната, 15 минути на другата страна. Пробвай се да стоиш легнала на една страна, за да може да се пекат и малките части от тялото ти, като не забравяш от време на време и да си махаш слънчевите очила, за да не се получи грозна разлика по лицето. Не се заблуждавай от облачното време, тъй като слънчеви лъчи се прокрадват и през облаците, така че също можеш да се печеш!

Стъпка 4: Къпи се веднага след плаж

Разбира се, че със сигурност го правиш, и все пак да повторим: вземи душ веднага след плажа, за да махнеш от тялото си излишната мазнина и засъхнал пясък. След банята остави кожата да диша за известно време и преди лягане нанеси нежен лосион за тяло, с който ще предотвратиш това да се събудиш с неприятното усещане, че си изгоряла.

Стъпка 5: Не забравяй олиото за почерняване

Истината е, че олиото за почерняване наистина действа! Препоръчваме ти обаче да го използваш в последните дни на ваканцията си, за да можеш да придобиеш наистина съвършения тен! Избери си такова със слънцезащитен фактор 20 и няма да съжаляваш, защото това е златната среда!