Необходими продукти:
400г. броколи с дълги дръжки
75гр. сушен домат
зехтин
25гр. масло
1 обелена глава лук
2 скилидки чесън нарязани на ситно
щипка млян лют червен пипер
морска сол
1 л. пилешки или зеленчуков бульон
8-12 тънки резена бекон или шарена сланина
Начин на приготвяне:
Подрежете броколите и ги нарежете на едно. Нарежете на филии доматите.
Загрейте 2 супени лъжици олио и маслото в голям тиган на средна температура и изпържете лука за 5 минути докато омекне.
Прибавете доматите, чесъна и червения пипер като бъркате често. Добавете броколите и малко сол и пържете още 5 минути, като бъркате редовно.
Сложете и бульона и изчакайте да заври след което оставете да поври на тих огън за 10 минути.
Пасирайте в кухненски процесор докато стане на пюре.
Докато супата ври, включете скарата и изпечете бекона от двете страни докато стане златисто хрупкав. Сервирайте супата в топли паници, поръсете няколко капки олио отгоре и сложете няколко резена бекон.