Необходими продукти:

300 грама тиква

1 голям картоф

1 глава стар лук

1 скилидка чесън

500 мл зеленчуков бульон

пресен босилек

връзка магданоз

мащерка

1 супена лъжица студено пресован зехтин

1 ч.л. канела

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата и картофа на кубчета. В малка тенджерка подгответе зеленчуковия бульон, който по-късно ще добавите към тиквата и картофа.

Нарежете лука на ситно и смачкайте чесъна. Запържете ги леко в зехтина. След като лука стане златист, добавете нарязаните тиква и картофи и ги запържете за около минута. След това започнете да добавяте малко по-малко бульона.

Завържете билките с конец и ги сложете в супата, внимавайте затова достатъчна част от конеца да остане навън, за да можете да ги издърпате след това лесно. Варете получената смес около 30 минути или докато тиквата и картофите не омекнат съвсем.

Премахнете билките и сложете сместа в блендер. Пюрирайте добре сместа. За завършек добавете сол и черен пипер на вкус. Можете да сложите и канела, която ще придаде есенно звучене на вашата супа.

Добър апетит!

Четете още: Шейк от тиква